Başkan Sürekli’den 19 Mayıs mesajı: İstikbal mücadelemiz bitmeyecek…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 103. yıl önce, bugün, Samsun’dan yakılan bağımsızlık ateşiyle İzmir’e uzanan bir kurtuluş destanı yaratıldığını hatırlattığı mesajında; “Bu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milleti tarafından yakılan öyle bir ateşti ki, dünya döndükçe anlatılacak bir kurtuluş destanını yarattı" dedi.

Başkan Sürekli’den 19 Mayıs mesajı: İstikbal mücadelemiz bitmeyecek…

Başkan Sürekli, mesajında şu sözlere yer verdi; “Düşman, Anadolu’nun dört bir yanında toprağı kanlı postallarıyla ezerken, Türk halkı tüm farklılıklarına rağmen tek vücut olmuş direnmeye başlamıştır. Bu direnci teşkilatlı bir mücadeleye dönüştüren ilk kıvılcımının yakıldığı 19 Mayıs 1919 tarihi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dirayetli duruşu, bugün, bize en değerlimiz olan hürriyet ve Cumhuriyet’i kazandırmıştır. 15 Mayıs’ta İzmir’in işgaliyle başlayan bu süreç, tarihi bir milli kurtuluş mücadelesinin ateşleyicisidir.  Atatürk’ün 13 Kasım 1918’de İstanbul Boğazı’ndaki düşman donanmasına bakarak söylediği ‘Geldikleri gibi giderler.’ sözü, 19 Mayıs’ta ete kemiğe bürünmeye başlamış ve 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtuluşuyla gerçek olmuştur. ‘Ya İstiklal ya ölüm’ diyerek tüm yokluğuna, yoksunluğuna rağmen bu toprakları vatan yapan ecdadın cesareti ve aziz hatıraları yolumuzu daima aydınlatacaktır.”

İstikbal mücadelemiz bitmeyecek…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sözlerini şu ifadelerle tamamladı; “Tarihimizin bu azim ve cesaret örneği, canı pahasına vatanına ve bayrağına yönelen tehditleri bertaraf eden kararlılığı rehberimizdir. O istiklal ve istikbal mücadelesinin ruhu bugün de yaşamaktadır, gençlerimizin gözlerindeki ışık, o ruhun yansımasıdır. Atatürk’ün bu tarihi gençlerimize ithaf etmesi, bu ışığın ve istikbal mücadelesinin bitmeyeceği gerçeğinden kaynaklıdır ki; öyle de olmaktadır. Türk Milleti ve Türk Gençliği, vatanına ve hürriyetine kastedecek her düşmanın her hainin karşısına dimdik çıkacak kudrettedir, bunu defaten göstermiştir. Kimsenin şüphesi olmasın ki, gençlerimizin bu kudretini arttırarak geleceği tesis etmeleri için gerekli her şartı oluşturmak üzere çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.’’

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0