Başkan Soyer müjdeyi verdi: Örnekköy misafirhanesinin kapıları kız öğrencilere açıldı

İzmir Büyükşehir Belediysi, öğrencilerin yaşadığı barınma sorununun çözümü için Buca ve Bornova’da iki yurdun kiralanmasının ardından bir adım daha attı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy’deki misafirhanesinin kız öğrencilerin kullanımına açıldığını duyurdu. Belediyenin web sitesi üzerinden başvurular alınmaya başlandı.

Başkan Soyer müjdeyi verdi: Örnekköy misafirhanesinin kapıları kız öğrencilere açıldı

Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerin barınma sorunu devam ederken yerel yönetimler, öğrencilerin mağduriyetini gidermek için düğmeye basmıştı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir genelinde tüm devlet kurumlarının misafirhanelerinin öğrencilere açılacağını açıklarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Buca ve Bornova’da iki yurdun öğrencilerin kalması için kiralandığını duyurmuştu.

Başkan Soyer ayrıca, Büyükşehir’in alternatif başka çözümler üzerine de çalıştıklarını belirtmiş ve Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy tesisinin de öğrenciler için hazırlandığını söylemişti.

Başkan Soyer,  bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Örnekköy tesisinin kız öğrencilerin kullanımına açıldığını duyurdu. https://www.izmir.bel.tr/tr/Dayanisma adresinden talepte bulunan öğrenciler ve destek vermek isteyenlerin başvuruları alınmaya başlandı.

Başkan Soyer, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “Kıymetli gençler, Hizmete aldığımız iki yurdumuzun ardından Örnekköy’deki misafirhanemizi de kız öğrencilerimizin kullanımına ayırdık. Başvurunuzu https://izmir.bel.tr/tr/Dayanisma üzerinden yapabilirsiniz. Hiç canınızı sıkmayın. Bu sorunu birlikte çözeceğiz.“

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2021, 08:33

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0