Başkan Batur'dan 'Askıda Kurban' çağrısı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, iki yıldır başarıyla yürüttükleri “Askıda Kurban” kampanyasına katılım için Konaklı hemşehrilerine seslendi. Kurban Bayramı’nın dayanışmanın, paylaşmanın bayramı olduğunu ifade eden Başkan Batur, “Bu yıl daha çok insanın buna ihtiyacı olacak, gelin siz de bu iyiliğe ortak olun” dedi.

Başkan Batur'dan 'Askıda Kurban' çağrısı

Konak Belediyesi’nin pandemi döneminde başlattığı, hayırseverlerin kurban eti bağışını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştıran “Askıda Kurban” kampanyası, gelenek olduğu üzere bu yıl da gerçekleştirilecek. Dayanışmanın en güzel örneklerinden biri haline gelen “Askıda Kurban” kampanyasının ilk yılında 2, ikinci yılında ise yaklaşık 3 Ton kurban eti dar gelirli vatandaşın sofrasında yer bulmuştu. Her yıl katlanarak artan dayanışmanın bu yıl da devam edeceğini aktaran Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konaklı hemşehrilerine seslenerek, kampanyaya destek olmalarını istedi. 

Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, üçüncü yılına giren kampanyaya geçtiğimiz yıllarda destek olan tüm hayırseverlere teşekkürlerini iletti. Bağışların her yıl artarak büyüdüğünü ve Konak’ta daha çok ailenin bayramda sofrasına katkı sağlanarak iyiliğin, yardımseverliğin ve dayanışmanın en güzel örneğinin yaşandığını ifade eden Başkan Batur,” Biz geçen sene de ‘Askıda Kurban’ kampanyası başlatmıştık. Bu yıl da ‘Askıda Kurban’ kampanyasını yineliyoruz. Bu yıl daha çok insanın buna ihtiyacı olacak diye düşünüyorum. Buradan Konak’taki hayırseverlere seslenmek istiyorum. Kestiğiniz kurbanlardan ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için bir problem yaşıyorsanız, doğru yere gitmesini istiyorsanız Konak Belediyesi’ni arayın. Konak Belediyesi’nin bu isteğinizi yerine getirecek bir kamu kurumu olduğunu bilin. Konak Belediyesi’ni arayın, biz evlerden alıyoruz, soğuk hava deposuna götürüyoruz etleri ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Geçen sene 3 Ton civarında ihtiyaç sahiplerine et dağıtma imkanı bulduk” diye konuştu.

Umudunuzu kaybetmeyin

Konaklı hemşehrilerinin ve tüm İzmirli hemehrilerinin şimdiden bayramını kutlayan Başkan Batur, Kurban Bayramının sağlık, huzur ve esenlik içinde geçmesi dileğinde bulundu. Başkan Batur, sözlerini “İnsanlar çok umutsuz bir durumda, umutlarını kaybetmesinler, her şey çok güzel olacak” diyerek noktaladı.

Bayram sofralarında et olsun

Kampanya kapsamında hayırseverlerin bağışladığı kurban etleri, Konak Belediyesi personeli tarafından teslim alınarak belediyenin aşevine getiriliyor. Burada, uygun şeklide kesilip pay edilen etler, 1,5 kilogramlık paketler halinde dağıtıma hazırlanıyor. Kurban etleri Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından daha önce tespit edilen ihtiyaçlı ailelerin evlerine özenle ulaştırılıyor. Askıda Kurban ile hem hayırseverlerin bağışları doğru yere ulaşıyor hem de ihtiyaç sahibi ailelerin sofraları kurbanda etsiz kalmıyor.

Kampanyaya katılım çok kolay

Konak Belediyesi’nin Askıda Kurban kampanyasına destek olarak, kurban eti bağışlamak isteyen hayırsever vatandaşlar, 0 541 559 27 18 No’lu telefondan ya da 0 533 071 55 65 No’lu Whatsapp hattından başvuru yapabilecek. Kurban eti belirlenen adrese iletildiğinde bağışı yapan hayırsevere, teslimatın tamamlandığına dair mesaj ile bilgilendirilecek. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0