BALKAN BİRLİĞİ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

Balkan Birliği ve Balkan Birliği Vakfı Kurucular Kurulu;  akademik, teknik, proje çalışma komisyonu, STK’lar ve  AB projeleri konusunda   toplantı yaptı.

BALKAN BİRLİĞİ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

Balkan Birliği ve Balkan Birliği Vakfı Kurucular Kurulu;  akademik, teknik, proje çalışma komisyonu, STK’lar ve  AB projeleri konusunda  toplantı yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını Vakfın Kurucular Kurulu Başkanı Dr. Mestan Uğur Bağışlar yaptı. Bağışlar konuşmasında vakfın adının Balkan Birliği Sağlık, Eğitim ve Kültür Vakfı olduğunu, vakfın temel felsefesinin Cumhuriyetin kurucu kadrolarının iradesi doğrultusunda çağdaş, demokratik, laik, Atatürk ilke ve devrimleri olduğunu, vakfın kuruluş amacının ne olduğunu, vakfın kurulmasının hangi aşamada olduğu ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Komisyon üyeleri görüşlerini bildirdi,  vakfın Akademik Kurulu adına  Genel Koordinatör Doç. Dr Bilgin Çelik, Doç. Dr Sali Saliji, kadın  çalışmaları alanındaki  projeler konusunda  Gülay Şengül, medya  ve iletişim konusundaki  önerileri ile  Haşim Karaman  ve toplantının sekretaryasını  yürütme ve toplantı organizasyonu yürüten vakfın Kurucular Kurulu Genel Sekreteri Özkan Sucuoğlu katıldı.

 Vakfın sağlık, sosyal yardım, kültür, tarım, teknolojiyi geliştirme, bilimsel alanda çalışmalar yapma, sosyal ve eğitim kuruluşları (İşletmesi) açarak; insanlığın bilgi, görgü ve eğitimine katkı sağlayıp; ahlaklı, bilgili, sağlıklı ve erdemli nesiller yetiştirme olduğunu, bunun Balkanların gelişimine katkı sağlayacağı, Balkan ülkelerini, orada yaşayan insanların arasında bulunan bağı ve ilişkileri geliştirmeyi amaçladığı bunun için vakfın merkezinin Üsküp merkezli  olacağı, İzmir dahil diğer Balkan ülkelerinde şube açılması  konusunda görüş sağlandı.

Üsküp’te kuruluş işlemlerinin sürdüğü kısa sürede vakfın kuruluşunun tamamlanacağı, vakfın kuruluşunun tamamlanması ile birlikte  Uluslararası Balkan  Stratejik Araştırmalar Enstitüsü kurulacağı, bu enstitü sayesinde lisans, lisansüstü, doktora alanında akademik faaliyet yürütülmesine Türkiye ve Balkan  ülkelerinden çok sayıda akademisyenden oluşan Enstitü Akademi Kurulu oluşturulmasına karar verildi. Daha sonra toplantıya katılanların dilek ve temennilerini dile getirmesinin ardından toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2021, 22:00

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0