BAKUT DERNEĞİ İZMİR TEMSİLCİLİĞİ AÇILIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BAKUT İzmir Temsilciliği Açıldı

Bursa Arama ve Kurtarma Derneği’nin İzmir Temsilciliği açılışı dün akşam gerçekleştirildi. İzmir Fuar’ın içinde bulunan İzmir Sanat’ta gerçekleştirilen toplantıya yeni üyeler, basın ve derneğe destek veren gönüllüler katıldı. Toplantı, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından derneğin gerçekleştirmiş olduğu çalışmaların tanıtımıyla başladı.

BAKUT  DERNEĞİ’NİN TARİHÇESİ

BAKUT, 1999 yılında meydana gelen Gölcük Depremi sonrasında deneyimli dağcılar tarafından kurulmuş, tamamen gönüllülük esasına dayalı faaliyet gösteren bir arama kurtarma derneğidir. BAKUT Derneği, hiçbir çıkar ve ayrım gözetmeksizin her türlü afet ve acil durumda etkin ve doğru şekilde arama kurtarma çalışması yaparak hayat kurtarmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda dernek gönüllülerine düzenli olarak teorik ve pratik eğitimler verilerek olaylara profesyonel bir müdahale sağlanmaktadır. Aynı zamanda toplumun afet ve acil durumlara karşı farkındalığının geliştirilmesi adına çeşitli eğitimler ve seminerler düzenlemektedir.

            30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki İzmir Depremi sonrası BAKUT ekibi derhal afet bölgesine intikal ederek yapılan arama kurtarma çalışmalarına büyük destek sağlamıştır. Çalışmalar esnasında İzmir halkının gösterdiği duyarlılık ve arama kurtarma çalışmalarında gönüllü olma talepleri sonucu BAKUT İzmir Temsilciliği kurulmuştur.

            BAKUT Derneği, Bursa merkez olmak üzere İzmir, Balıkesir ve Kars Şubeleri ile tüm ülkemizde gönüllü arama kurtarma çalışmaları yürütmek amacıyla çalışmaya devam etmektedir.

BAKUT’un faaliyetlerini derneğin Genel Başkanı Cihat Öz anlattı.

“Karşılıksız Sevmeyi ve Yardımlaşmayı Seviyoruz”

BAKUT’un misyonunu anlatan Öz; Bize ihtiyacı olan tüm canlılara en etkin ve hızlı şekilde yardımcı olmak ve hayatını kurtarmak olarak belirtti.

Çalışmaların alan ayrımı yapılmaksızın yapıldığını anlatan Cihat Öz; “Vizyonumuz: 21 yıldır yapılan çalışmalardan edinilen deneyimlerin profesyonel ve etkili bir şekilde ulusal olarak sunmaktır. Yeni nesillere doğa sevgisini aşılamak amaçlarımız arasındadır. Doğa yürüyüşleri, sabun atölyeleri, fotoğraf gezileri ile doğayla iç içe çalışmalar yürütülmektedir.” dedi.

Sporun BAKUT üyeleri için çok önemli olduğunu belirten Cihat Öz, derneğin kurucularının da dağcı olması sebebiyle dağcılık, tırmanış, kano gibi sporlara önem verildiğini anlattı. Kondisyonun  BAKUT üyeleri için hayati önem taşıdığın belirten Öz, dağcılığın dernek için her zaman özel bir yeri olduğunu dile getirdi.

İki Su Üstü Arama Kurtarma Derneğinden Biri

Uluslararası çalışmaların da başladığını belirten Öz, su arama kurtarma konusunda Rize Turkuaz Doğa Sporu Derneği dışında BAKUT’un  bu konuda çalışmalar yürüten ikinci dernek  olduğunu da belirtti. Sel afetinden sonra çalışmaların yapılması için oldukça önemli olan çalışmanın yaygınlaşması gerektiğini dile getirdi.

Toplantıya destek veren isimler arasında 24.25.26. Dönem Chp Muğla Milletvekili ve Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) Başkanı Sayın Profesör Dr. Nurettin Demir de bulundu. Prof.Dr. Demir; Düzce Depremi’nde on gün kadar gönüllü görev yapmıştım. Yaptığınız çok önemli bir şey. Uluslararası sınır tanımayan doktorların yaptıklarını gördüğümde çok etkilenmiştim. Savaş cerrahisini hem görmüş hem de yaşamış biri olarak söylüyorum, birilerinin başkasının yaşamı için kendi yaşamını riske atarak müdahale etmesi bana  çok büyük duygusal anlar yaşatmıştı. Sizlerin kutsal bir iş yaptığınızı görüyorum. Bizler de elimizden geleni her zaman yapmaya hazırız. Aramızda TÜLOV Saymanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Eczacı Barış Özgen var. Ben de derneğinizin bir üyesi olmak isterim.” dedi.  Sizin gibi yardımsever insanların Türkiye’de ve dünyada artması en büyük dileğimdir dedi.

Konuşma; Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Çalgı Yapım Bölüm Başkanı Doç. Dr Ali Maruf Alaskan, Konak Belediye Meclis Üyesi Sağlık Komisyonu Başkanı Eczacı Barış Özgen, Dünya Kick Boks Şampiyonu Barış Turgay  Katip Çelebi Aile Hekimi Doktoru Müjdeoğlu, Avukat Özden Batıkan, Sayın Avukat Timur Güler  ve tüm katılımcılara teşekkür edilerek sonlandırıldı.

 bir

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2021, 13:33

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0