Bakan Kurum'dan 'asbestli gemi' açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Aliağa ilçesinde sökümü için izin verilen 'NAe Sao Paulo' adlı savaş gemisinin 900 ton asbest barındırdığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Bakan Kurum'dan 'asbestli gemi' açıklaması

Bakan Kurum "Gemide iddia edildiği gibi 900 ton değil, 9,6 ton asbest yükü bulunmaktadır" dedi. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarının altını çizen Kurum, "Tehlikeli herhangi bir olumsuzluk söz konusu olursa gemi, hiçbir tereddüte yol açmadan aynı şekilde geri gönderilecektir" diye ekledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, Brezilya donanmasına ait 'NAe Sao Paulo' adlı savaş gemisinin İzmir'in Aliağa ilçesinde sökümü için Sök Denizcilik adlı firmaya 30 Mayıs 2022'de izin verdiği ortaya çıkmıştı. Gemide 900 tondan fazla asbest olduğu iddiaları ise büyük tartışma konusu olmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Bakan Kurum, açıklamasını sosyal medya hesabından “Milletimizin içi rahat olsun. Bugüne kadar olduğu gibi; bundan sonra da vatandaşımızın sağlığını tehlikeye sokacak, çevreye zarar verecek hiçbir girişime asla müsaade etmeyeceğiz!” notuyla paylaştı.

Öte yandan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bakan Kurum'un açıklamasını "İzmirlilerin bilgisine…" notuyla paylaştı. 

Bakan Kurum’un açıklaması şu şekilde:

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0