Azalan kan stoklarına sağlık çalışanlarının duyarlılığı

279 kişiye can oldular

Azalan kan stoklarına  sağlık çalışanlarının duyarlılığı

İzmir'in en çok kan bağışlayan hastanesi: İEÜ Medical Park

İEÜ Medical Park Hastanesi sağlık çalışanları, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle Türk Kızılayı’na kan bağışında bulundu. 93 kişinin kan bağışladığı organizasyonda toplanan kanlar 279 kişiye can oldu.

Türk Kızılayı’nın ‘kan stokları azalıyor’ çağrısına sağlık çalışanları duyarsız kalmadı. Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü vesilesiyle düzenlenen kampanyaya 132 kişi başvuru yaparken 93 kişi ise kan verdi. Azalan kan stoklarına dikkat çekmek ve kan ihtiyacını karşılamak amacıyla hastane bahçesinde düzenlenen organizasyona rekor katılım sağlandı.

En Çok Kan Bağışlayan Hastane

Avrupa'da nüfusun yaklaşık yüzde 5'inin gönüllü ve düzenli kan bağışı yaptığını ve Türkiye’de bu oranın yüzde 3’lerde olduğunu söyleyen İEÜ Medical Park Hastanesi Başhekimi Dr. Orhan Satılmaz, “Bir kan bağışı ile 3 kişinin hayatını kurtarabilirsiniz. Bir insanı hayata bağlamanın ne kadar güzel bir duygu olduğu biz sağlık çalışanları çok iyi biliyoruz. Sağlık çalışanı olmasanız da kan bağışı yaparak insanlara hayat verebilirsiniz. Unutulmamalı ki bir gün herkesin o kana ihtiyacı olabilir. Maalesef toplum olarak dramatik olaylar başımıza gelmeden durumun ciddiyetini anlayamıyoruz. İEÜ Medical Park Hastanesi olarak Türk Kızılayı’nın kan bağışı çağrılarına sadece bugün değil, her zaman destek veriyoruz. Kan bağışı konusunda çalışanlarımız da oldukça bilinçli. Kısa sürede stokları pozitif etkileyecek kan bağışında bulundular. Rakamlara baktığımızda İEÜ Medical Park Hastanesi, İzmir'de en çok kan bağışında bulunan hastane olarak gözüküyor. Tüm çalışanlarımıza gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Pandeminin olumsuz etkilerinin çok fazla olduğu bu zorlu günleri hep birlikte aşacağımıza olan inancım tam.” dedi.  

“Desteğe Her Zaman Hazırız”

Uzun yıllardır Türk Kızılayı ile iş birliği içerisinde olduklarını dile getiren İEÜ Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ise kan bağışında bulunan çalışanlara teşekkür etti. Kan bağışının salgın sırasında dahi devam etmesi gereken sürekli bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Kubba, “Kan bağışlayarak belki bir çocuğun annesiz ya da bir annenin evlatsız kalmasını engelleyebilirsiniz. Sağlığı yerinde olan her insanı kan vermeye davet ediyoruz. Karşılığı olmayan böylesine güzel bir iyiliği kan merkezlerine giderek kısa süre içerisinde gerçekleştirebilirler. Biz hastane bahçesinde düzenlediğimiz bu organizasyonları İEÜ Medical Park isimli sosyal medya hesaplarımızdan duyuruyoruz.” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0