Akşener'den depremzedelere destek: Çözümlerimizi koyacağız!

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Bornova’daki programı sırasında İzmirli depremzedelerin sorunlarını dinledi. Depremzedelerin 'faizsiz kredi' talebini grup konuşmasında gündeme taşıyacağını belirten Akşener, "75 bin ev sahibinin derdini anlatmak bizim görevimiz.

Akşener'den depremzedelere destek: Çözümlerimizi koyacağız!

EGEPOSTASI – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir programı kapsamında Menderes’in ardından Bornova’ya geçti. Çamdibi semtinde esnaf ziyaretlerinde bulundu, esnafın dertlerini dinledi.

Kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Akşener, ilçeye gelmeden önce "Hemşerilerinle beraber olacaksın" denmesi üzerine "Bazılarının hiç hoşuna gitmeyecek" dediğini aktardı.

İYİ Parti lideri, "Atatürk'e uyuz olanların hoşuna gitmeyecek. Cumhuriyet'le dövüşenlerin hoşuna gitmeyecek. Ama biz var oldukça, Atatürk bu ülkenin kurucusu olmaya devam edecek. Biz oldukça Cumhuriyet değerleri korunmaya devam edecek. Onlar Atatürk'ün manevi mirası ile dövüşmeye devam ettikçe, gençler Atatürkçülüğü benimsemeye devam edecek. Atatürk'ün hemşerisi olmaktan gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Esnaf ziyaretleri sırasında kendi partisini övmediğini iktidarı ise eleştirmediğini belirten Akşener, "Dışarıda iktidarı eleştiriyorum, kendi partimin vaatlerini söylüyorum ama bu dükkanların içinde hiçbir partiyi yermedim, kendi partimi de övmedim. Orası başka bir şey. İşsiz geçlerin sorunlarını kamuoyunun gündemine getirmekle görevliyiz. Atanamamış gençlerin derdini anlatmak bizim görevimiz." ifadelerini kullandı. 

DEPREMZEDELER ‘FAİZSİZ KREDİ’ TALEBİNİ YİNELEDİ

Öte yandan alana gelen İzmir Depremzedeleri Dayaınşma Derneği’nde (İZDEDA) örgütlenen depremzedeler de içlerinde bulundukları sorunları dile getirmek üzere Akşener’den söz hakkı istedi.

Depremzedelerin talebini geri çevirmeyerek onları dinleyen Akşener, mikrofonu bir İZDEDA üyesine verdi. Mikrofonu alan İZDEDA üyesi depremzede kadın, ‘kredi’ problemine değinerek, "75 bin hane şu anda evleri arsa olarak bekliyoruz. Çünkü bizi kentsel dönüşümcü zannediyorlar. Oysa biz sabah çıktığım evime akşam giremedim. Ben kentsel dönüşümcü gibi evimi, parasını hazırlamadım. Ben depremzedeyim. 400 bin liralık krediyi eğer çekebilirsek; ki bir çok şartı var, aylık 8 bin 300 lirayı ben ödeyemem abla. Emeklimiz bunu 10 yıl boyunca ödeyemez. Biz artık deprem vergisini sorgulamıyoruz, hiçbir şeyi sorgulamıyoruz. Sadece bize faizsiz, 18 yıl geri ödemeli, 2 yıl ötelemeli kredi versinler. Çünkü kiradayız şu anda, en azından bize faizsiz kredi verilsin. Biz yine borcumuzu ödeyelim. Evlerimizi yapalım, başımızı sokalım. Yıllarca uğraştık ev sahibi olabilmek için" diye seslendi.

AKŞENER: BURAYA DİKKAT ÇEKECEĞİZ

Konuyu partisinin grup toplantısında yapacağı konuşmada gündeme taşıyacağını söyleyen Akşener ise "75 bin ev sahibinin derdini anlatmak bizim görevimiz. Çözümlerimizi koyacağız ve buraya dikkat çekeceğiz. Aynı şekilde emeklinin de derdi feci. 2500 lira yaptılar, geçinemezsiniz kardeşim. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Olmadığı takdirde, bunlar yapmadığı takdirde biz yapacağız” ifadelerini kullandı.

“HARAM ZIKKIM OLSUN”

Her türlü haksızlığı mubah kılmak için insanların ayrıştırıldığının mesajını veren Akşener, "Komşuyu komşuya düşman ettiler. Kim karlı çıktı? 5 maaş alanlar, 314 bin lira maaş alan bakan yardımcıları, 11 maaş alan müdürler... Yani "Aksırıncıya-tıksırıncaya kadar ye" formülünde yer alanlar kazandı, seçmen kaybetti. Haram zıkkım olsun ama esas haram zıkkımı sandıkta yapacağız. Sandıkta helal oylarınız ve demokrasi ile bu arkadaşları attaya göndereceğiz. Bu harami düzeni el ele vererek birlikte yıkacağız." açıklamasında bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A: DÜNYADAN HABERİ YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere yönelik "Dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın" tavsiyesine değinen Akşener, "Diyetisyen sayın Erdoğan'a demeyin. Gençlere ne yaptı biliyor musunuz? Gençler yeni yaşam koçunuz var; Sayın Recep Tayyip Erdoğan.Yurt dışını gezecekmişsiniz. Oğlum senin İstanbul'a gitmeye bilet paran var mı? Hep okulda okuyup hem de garsonluk yapan üniversite öğrencileri gördüm. Dünyadan haberi yok." dedi.

Akşener şöyle devam etti:

“Bir ülkenin Cumhurbaşkanı gerçeklikten bu kadar kopmuşsa, milletinden bu kadar kopmuşsa, vatandaşından bu kadar kopmuşsa, sokaktan bu kadar kopmuşsa paralel bir evrende yaşıyor demektir. İster 1 yıl, ister daha önce… Seçim sandığı gelecek ve biz bu arkadaşları huzur içinde emekli edeceğiz.” 

“HAYRETLER İÇİNDEYİM”

Çamdibi’ndeki esnaf ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, İzmir ziyaretine ilişkin şunları söyledi:

“İzmir’i yine harika buldum ama özellikle Bornova’da beklemediğim, büyük bir yoksullukla karşılaştım. Türkiye yoksullaşıyor. Fakat İzmir’de Bornova gibi bir ilçemiz göreceli olarak diğer şehirlere göre ekonomik durumu daha yüksek diye bilinirdi. Hayretler içindeyim. Manda yoğurtçulara duyurulur” diye konuştu.

Akşener, ayrıca İzmir ile ilgili seçim beklentisinin kendisine sorulması üzerine “Çok iyi” yanıtını verdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0