AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e eleştiri yağmuru: İstemezük anlayışı devam ediyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, TR35'te konuk olduğu Haber Aktif programında eleştiri oklarını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Başkan Tunç Soyer'e yöneltti. Sürekli, "‘Gediz Körfez’i kirlemiyor’ dedik. İddiamıza cevap gelmiyor. Körfez Geçiş Projesi’ni yapacaktık ama Büyükşehir engelledi. 2. Çevre Yolu gündeme geldi. ‘Çevre katliamı’ dediler. Sonra ‘AK Parti yapmıyor dediler. İstemezük anlayışı devam ediyor" ifadelerini kullandı.

AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e eleştiri yağmuru: İstemezük anlayışı devam ediyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, TR35’te Deniz Olgun’un sunumuyla ekranlara gelen ‘Haber Aktif’ programına konuk oldu. Sürekli, İzmir ve Türkiye gündeminde yer edinen konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“İDDİAMIZA CEVAP GELMİYOR”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Körfez İnceleme Turu’ndaki basın açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Gediz Havzası Turu’nu ‘şov’ olarak yorumlayan Sürekli, Soyer’in kendisine verdiği “Eğer şovsa hakikaten siyaset bitmiş demektir. Ben şov yapıyorsam çıksınlar düzgününü yapsınlar. Bu zehirlenmeyi, vahşi sulamayı, yanlış tarım politikasını durdursunlar” yanıtı hakkında konuştu. Sürekli, “Ne dedik biz? ‘Gediz Körfez’i kirlemiyor’ dedik. Cevap vermiyorlar bize. İddiamıza cevap gelmiyor. Gediz’in kirliliği ortada, yapılan çalışmalar ortada. Siz Ege Belediyeler Birliği Başkanı olarak ilgilenebilirsiniz. Ama videoda temiz bir akarsuyu gösterip ‘Gediz böyle akarsa İzmir kurtulur’ diyor. Tamamen fiyasko gezisi ve aldatmaca. İzmir Körfezi’ni Gediz’den kirlendiğini ispat etmek ve farkındalık oluşturmak için gittiyseniz tamamen fiyasko. Gediz İzmir Körfezi’ni kirletmiyor, Körfez’in dışına akıyor. Buna cevap alamıyorum. Gediz’de kirlenme vardır. Buna en güzel cevabı Turgutlu Belediyesi verdi. ‘Herkes kendi çöplüğüne baksın’ dediler” ifadelerini kullandı.

“KÖRFEZ YÜZÜLEBİLECEK DURUMDA DEĞİL”

Soyer’in ‘yüzülebilir körfez’ vaadiyle ilgili yapmış olduğu “Bu haliyle bırakın 3 yılı, 13 yılda dahi Körfez’i temizleyemezsiniz” söylemini yineleyen Sürekli, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

“Bizim Körfez’deki yaptığımız çalışma, tekneyle kirliliğin yoğunlaştığı bölgelerde incelemeydi. Tekneyi bırakarak, sandallarla kirli bölgeleri gezdik ve çamura saplandık. Çıkması zor oldu. Motor çalışmadı, küreklerle çıkmaya çalıştık. Maceralı oldu. İzmir Körfezi’nin kirliliği konusunda hepimiz mutabıkız. Verilmiş vaatler var. Tunç Soyer ‘Körfez kirliliği, koku problemi bitecek. 3 yıl sonra Körfez’de yüzeceğim’ diyor. Geçtiğimiz aylarda Sayın Başkan Körfez’in temizlendiğini göstermek niyetiyle, algı oluşturmak niyetiyle Güzelbahçe’de dalış yaptı. Güzelbahçe zaten Körfez’in dışında. İzmir Körfezi’nin bahsettiğimiz kirliliği iç körfez. Şu haliyle orada yüzülmeyeceğine hepimiz mutabıkız. Gelinen 2,5 yıl durumda yüzülecek durumda değil. 6 ayda da mümkün değil. Bu haliyle bırakın 3 yılı, 13 yılda dahi Körfez’i temizleyemezsiniz. Körfez’de yüzemezsiniz. Yüzmek istiyorsanız yüzersiniz. Bu haliyle sahilde sizi ambulans bekler.”

“DERELERİN ISLAH EDİLMESİ LAZIM”

Körfez’in kirliliğine sebep olan üç etmen olduğunu belirten Sürekli, Büyük Kanal Projesi’nde sorun var. Körfez’i kirleten unsurların başında dereler geliyor. Derelerin ıslah edilmesi lazım. Dereler şu anda ıslah ediliyor mu? Hayır, tam tersini yapıyorlar. Derelerin altını beton kaplıyorlar. Betonla derelerin altını kapatmak sorunları çözmüyor. Hem kirlenme, hem de kokuya sebebiyet veriyor. Yağmur suyuyla kanalizasyon hattının ayrıştırılması lazım. Şu anda mevcut yağmur suyu hattı 640 km. yüzde 88’lik yağmur suyu kanalının hızlı bir şekilde yapılması lazım” dedi.

“İSTEMEZÜK ANLAYIŞI DEVAM EDİYOR”

Kentin trafik sorunu üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Soyer’e yönelik eleştirilerini sürdüren Sürekli, “Çevre yolunu AK Parti bitirdi. Bize kalsa Körfez Geçiş Projesi’ni yapacaktık ama Büyükşehir engelledi. İstemezük anlayışı devam ediyor. 2. Çevre Yolu gündeme geldi. ‘Çevre katliamı’ dediler. Sonra ‘AK Parti yapmıyor dediler. Karar verin istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Ama onların isteğine bağlı olmadan çalışmalar devam ediyor. ÇED Süreci devam ediyor. Halkın fikirleri de alınıyor. İnşallah yapacağız” dedi.

“HALKIN OYUNU ALMAK İÇİN Mİ VAAT VERDİNİZ?”

Büyükşehir’i trafik sorunuyla ilgili vaatlerini yerine getirememekle eleştiren Sürekli, “Seçimden önce 'İzmir’in trafiğini 100 günde akıllı bir dokunuşla, 111 noktaya akıllı kavşak yaparak çözeceğiz' dediler. Günler geçiyor sona geldik. Tunç Soyer dönemi neredeyse bitiyor trafik daha çekilmez hale geldi. Basmane, Karşıyaka İskele ve Alsancak Garı’nın orada battı çıktı projeleri vardı. Kendi açıklamalarına göre trafiği rahatlatacaktı. Şimdi geldikleri noktada ‘Bu battı çıktılar çok maliyetli olacak. Trafiğin sorununu çözmeyecek’ diyorlar. Yapmayı düşünmeyebilirsiniz. O zaman vaat ederken seçimden önce çalışmadınız mı derslerinizi? Siz bunları seçimde halkın oyunu almak için mi söylediniz? Tek söyledikleri şu. Trafik varsa kontağı kapat. Çeşmeden kanalizasyon akıyorsa çeşmeyi kapat. Böyle çözüm buldular” diye konuştu.

DEPREMZEDELERE "FAİZSİZ KREDİ" ÇALIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emsal artışı ile ilgili Tunç Soyer'e verdiği talimatın ardından gözler Büyükşehir'in yapacağı çalışmaya çevrilmişti. Sürekli, AK Parti grubu olarak Büyükşehir'in çalışmalarını beklediklerini ifade ederken, "Şehircilik ilkelerine, planlama ilkelerine uygun şekilde katkı sunacağız" diye ekledi. Öte yandan depremde oturdukları binaları ağır hasar gören vatandaşların faydalandığı sıfır faizli, 2 yıl ödemesiz, 20 yıl vadeli kredi desteğinden diğer depremzedelerin de faydalanması için çalışma yaptıklarını belirten Sürekli,."Necip Nasır vekilimizle 6 ay önce İZDEDA Derneği’ni ziyaret ettik. Proje alanında olan depremzedelerimizle görüştük. Taleplerini dinledik. Yapılacaklarını anlattık. Sayın Cumhurbaşkanı’mıza iletilmek üzere dilekçe de ilettiler. Proje alanındaki depremzedelerin talepleri, proje alanı dışındakiler ve saha talepleriyle ilgili 3 dilekçe verildi. Ben de bu dilekçeleri Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem’e ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilettim. Biz buradaki talepleri Ankara’ya ilettik. Keza bunun yanında Deprem Araştırma Komisyonu çalışmalarını tamamladı. Raporunu yazdı. Bu raporda da kredilerle ilgili ağır hasarlı bağımsız yapılara verilen kredilerin diğerlerine verilmesiyle ilgili temennilerini belirttiler raporda da" dedi. 

Kaynak: EgePostası

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2021, 08:27

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0