AK Partili Kaya ve Hızal'dan 'Buca Metrosu' açıklaması: 'İptal' vurgusu

Danıştay’ın Buca Metrosu projesiyle ilgili verdiği karara ilişkin AK Parti’den ilk açıklama geldi.

AK Partili Kaya ve Hızal'dan 'Buca Metrosu' açıklaması: 'İptal' vurgusu

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Projenin devam etmesinde hukuki bir engel kalmadı” diyen Büyükşehir Belediyesi’nin aksine bir açıklama yaparak, “Belediyenin temyiz talebini reddeden Danıştay, İdare Mahkemesi'nin usulsüz ihaleyi iptal eden kararını onadı” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise "529 Milyonluk usulsüz ihale iptal oldu ve adalet tecelli etti” ifadelerini kullandı.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, yargıya taşınan Buca Metrosu projesi hakkında Danıştay’ın verdiği karara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Danıştay’ın aldığı kararla, metronun yapım işinin kaldığı yerden devam etmesinde hukuki engel olmadığının tescil edildiği belirtildi.

KAYA: 529 MİLYON TL İZMİRLİNİN CEBİNDE KALDI

Ancak kararla ilgili AK Parti kanadı, Büyükşehir’in aksi yönünde bir açıklama yaptı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“CHP'li İzmir Büyükşehir, Buca Metrosu ihalesini 529 Milyon TL fazlasına ihalede ikinci olan firmaya vermişti. Belediyenin temyiz talebini reddeden Danıştay, İdare Mahkemesi'nin usülsüz ihaleyi iptal eden kararını onadı. 529 Milyon TL birilerinin değil İzmirlinin cebinde kaldı!”

HIZAL: ADALET TECELLİ ETTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da Kaya’nın paylaşımını alıntılayıp “Danıştay da İzmir'in hakkının CHP tarafından gasp edilmesine engel oldu. 529 Milyonluk usülsüz ihale iptal oldu ve adalet tecelli etti” notunu düştü.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0