AK Partili Hızal'dan CHP'ye 'Atakent' tepkisi: Yalan söylemeyi alışkanlık haline getirenlerden özür bekliyoruz!

İzmir Valiliği, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen ve son günlerde tartışmalara neden olan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi'nin önceki eğitim öğretim yıllarında olduğu gibi mevcut arsa üzerine inşa edileceğini, eğitim öğretim hizmeti dışında başka bir hizmete tahsisi ve üçüncü kişilere devrinin söz konusu olmadığını açıkladı.

AK Partili Hızal'dan CHP'ye 'Atakent' tepkisi: Yalan söylemeyi alışkanlık haline getirenlerden özür bekliyoruz!

Valiliğin açıklamasının ardından konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal "CHP İzmir İl Başkanı ve milletvekillerinin Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi için söyledikleri yalanlar ellerine yüzlerine bulaştı.Toplumumuza yalan söylemeyi alışkanlık haline getirenlerden özür bekliyoruz!" dedi.

 Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Atakent Anadolu Lisesi hakkında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı vermişti.

Okul için alınan yıkım kararını TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise okulun arazisinin bir kısmının Cengiz İnşaat’a tahsis edileceği iddiasında bulunmuştu. Cengiz İnşaat ise söz konusu iddiaları reddetmişti.  Bir diğer CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise "Eğitimin ranta yenilmesine asla izin vermeyeceğiz” demişti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise rant iddiasında bulunmuş ve “Yine bir AKP klasiği, yine yandaşa peşkeş kokan skandal bir karar. Madem depreme dayanıksızdı, bunca zaman yavrularımızın, öğretmenlerimizin canını nasıl hiçe saydınız? Yangından mal kaçırırcasına, Yandaşa peşkeş hazırlığı kokan bu karar sürecini de, sonrasını da dikkatlice ve yakından takip edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Tartışmalar üzerine İzmir Valiliği de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Atakent Anadolu Lisesi için gerekli incelemelerin yapıldıktan sonra yıkım kararı verildiği ve Karşıyaka Belediyesi’ne ruhsat başvurusunda bulunulduğu, ruhsat düzenlemesinin ardından, yeni okulun yapımı için ihale sürecinin başlatılacağı duyuruldu. Okul arazisinin üçüncü kişilere devredileceği iddiaları ise kesin bir reddedildi.

AK PARTİLİ HIZAL: CHP İL BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİNDEN ÖZÜR BEKLİYORUZ

Valiliğin açıklamasının ardından konuya ilişkin sosyal medyadan değerlendirmede bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal Valiliğin açıklamasını alıntılayıp, "CHP İzmir İl Başkanı ve milletvekillerinin Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi için söyledikleri yalanlar ellerine yüzlerine bulaştı.Binanın yeniden okul olarak planlandığını herkes görmüş oldu.Toplumumuza yalan söylemeyi alışkanlık haline getirenlerden özür bekliyoruz!" paylaşımında bulundu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0