AHŞAPTÜRK AĞAÇ EVLERİ, YENİ BİR YAŞAM FARKLI BİR HAYAT

Neden Ahşap Evler Tercih Edilmeli?

AHŞAPTÜRK AĞAÇ EVLERİ,  YENİ BİR YAŞAM FARKLI BİR HAYAT

Ege Bölgesinde İzmir merkezli olarak kütük ve ağaç ev imalatı yapan AHŞAPTÜRK markası sahibi, Arsatürk Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz KURT ile kısa bir söyleşi yaptık. Kendisine Ege Bölgesinde ahşap ev imalatı ve neden ahşap ev sorularını yönelttik.

“Hem Şehire Yakın, Hem Doğa İçinde”

Sorularımızı yanıtlayan Arsatürk Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kurt; “Son birkaç yıldır şehirden fazla uzaklaşmadan doğada yaşamak isteyenlerin sayısı zaten bir hayli artmıştı. Bizler de bu doğrultuda müşterilerimize şehre yakın bölgelerde doğa içerisinde arsa ve arazi üretiyoruz. Ancak, bizlerden arazi alan müşterilerimiz özellikle ağaç ev yapımı konusunda, Ege Bölgesi’nde ekip bulamıyor, kütük ev yapımı konusunda sıkıntı yaşıyorlardı.  Arsa müşterilerimizden gelen istekler doğrultusunda ağaç ev yapımına başladık.”dedi.

Kurt; “Markalaşmanın eksik olduğu kütük ve ağaç ev teknolojileri alanında yerli bir Türk markası olsun istedik ve ARSATÜRK adının ağaç ev imalatı konusunda marka tescilini gerçekleştirdik.

Covid-19 sonrası değişen yaşam şekli ve bahçeli müstakil evlere olan taleplerin artmasıyla ağaç ev imalatı talepleri de çok fazla artmış durumdadır.” şeklinde özellikle pandemiden sonra gelişen istek doğrultusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.

İnsanlar neden ağaç ev istiyor?

Kurt, insanların neden ahşap evleri tercih ettiklerini; “Günümüzde kalabalık şehirlerde betonarme ve çelik binalar arasında yorulan insanlar artık doğal görüntüsü itibariyle ağaç evlerde yaşamak istiyorlar. Ağaç evler ve ya kütük evler aynı zamanda son derece sağlıklı ve doğaldır. İçerisinde insan sağlığına ve doğaya zararlı hiçbir kimyasal bulunmaz.

Ağaç, yapısı itibariyle nefes alır ve evin içerisindeki zararlı gazları da dışarı atar. Dolayısıyla içerisinde oksijen oranı diğer evlere göre çok yüksek ve sağlıklı evlerdir.

Ahşap, doğal olması ve tamamen geri dönüştürülebilir olması ile doğa dostu ve çevreci bir inşaat malzemesidir.

Doku yapısı özelliği ile betonarmeye göre en az on beş kat daha fazla izolasyon değeri vardır. Yani yazları serin ve kışları sıcaktır. Bu özelliği ile enerji verimliliği yüksek, tasarruflu ve ekonomiktir.

Ahşap yapısı itibariyle hafif, sağlam ve esnek özelliktedir.  Deprem esnasında beton ağır kolonlarının olmaması ve yıkılsa dahi içerisinde boşluklar oluşması ve hafifliği ile betonarme binalara göre depremde de son derece güvenlidir.” ifadeleriyle açıkladı.

“Uzun Ömürlü ve Sağlıklı”

Sözlerini; “Bilinenin aksine ahşap, betonarme ve çeliğe göre yangına daha fazla dayanıklı bir materyaldir. Ahşabın ısıyı geçirmemesi ve kömürleşme özelliği yangına daha fazla direnç göstermesini sağlamaktadır.

Betonarme ve çelik yapılara nazaran kat kat uzun ömürlü olan kütük evler, düzenli ve doğru bir bakımla 200 yıl kadar sağlam kalabilmektedir. 800 yıldan günümüze hala ayakta olan ahşap yapılar mevcuttur.” şeklinde bitiren Kurt, ahşap evlerin betonerme evlere göre sağlıklı ve uzun ömürlü bir yapısının bulunduğunu anlattı.

Yılmaz Kurt son olarak; Hedefimiz, yerli bir Türk markası olarak, ülkemizde Euro ile kütük ev imalatı yapan Avrupa kütük ev markalarının yaptığı kalitede ağaç evleri daha ucuza kendi insanımıza üretmektir. Şehirden uzaklaşmadan doğa içerisinde, AHŞAPTÜRK markası ile sağlıklı, yeni bir yaşam farklı bir hayat sizleri bekliyor.” ifadeleriyle hedeflerini açıkladı.

Adres: ARSATÜRK GAYRİMENKUL A.Ş.

Tel: 0232 348 52 52 M: 0530 062 62 95

Yaka Mah. Yaka Cad. 218/6 Bornova/İZMİR

www.arsaturk.com.tr  www.ahsapturk.com.tr

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2020, 15:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Engin ek
Engin ek - 4 yıl Önce

Neyseki artık ülkemizde de beton yığınından kurtuluyoruz az da olsa ( başarılar diliyorum )

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0