Abdül Batur: Bizim yolumuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu

Konak Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Gültepe Meydanı’nda düzenlediği Atatürk Anıtı Çelenk Sunum Töreninde konuşan Başkan Batur, “Milli bayramları Gültepe’de, buradaki vatandaşlarımızla, halkımızla kaynaşarak, paylaşarak kutlayacağız, konserler yapacağız demiştik.

Abdül Batur: Bizim yolumuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu

Bundan sonra daha çok burada olacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda mücadelemizi ve belediyecilik hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu. Onun çizdiği evrensel değerlere sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Konak Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Gültepe Meydanı’nda Atatürk Anıtı Çelenk Sunum Töreni gerçekleştirdi. Törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Rıfat Yıldırım, CHP İzmir İl Yöneticileri, CHP kadın ve gençlik kolları, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet coşkusunun Gültepe’den yayıldığı törende Konak Belediyesi ve CHP Konak İlçe Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na koyuldu. Başkan Batur, Cumhuriyet Bayramı’nı Gültepe’de kutlayacakları sözünü tuttuklarını ifade ederek, “Bundan sonraki milli bayramları Gültepe’de, buradaki vatandaşlarımızla, halkımızla kaynaşarak, paylaşarak kutlayacağız, konserler yapacağız demiştik. Bundan sonra daha çok burada olacağız. Yatırımlarda, kentsel dönüşümde de öncelik Gültepe’nin. Bu özel günde sizlerle beraber olmak bize onur verdi” dedi.

Çağrı Gruşçu: Çıkış yolu tektir, o da ‘Cumhuriyet’tir

Çelenk takdiminin ardından konuşmasını gerçekleştiren CHP konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, tek çıkış yolunun Cumhuriyet olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olması için mücadele eden Cumhuriyet sevdalıları, Atatürk sevdalıları nice nice 98 yılları coşkuyla kutlayacak. Şu anda ülkemizde ciddi sıkıntılarla boğuşuyoruz, yoksullukla, açlıkla, işsizlikle ve maalesef şu anda bedbaht hale getirilmiş yurttaşım çıkış yolu arıyor. Bu çıkış yolunun ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Çıkış yolu tektir, o da ‘Cumhuriyet’tir.

Yoksulluk, işsizlik ortadan kalacaksa; bu coğrafyaya özgürlükler, adalet, demokrasi gelecekse hiç merak etmeyin kimsesiz değilsiniz. Bu memlekette yaşayan hiçbir yurttaşım kimsesiz değil. Çünkü Cumhuriyet var. Cumhuriyetin kazanımlarını hep beraber, birer birer geri alacağız ve Cumhuriyeti ilelebet payidar yaşatacağız. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın şehitlerimiz, gazilerimiz.”

Batur: Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız

Gültepelilerin alkışları arasında kürsüye çıkan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yeni neslin Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlı olduklarını ve Cumhuriyeti yaşatacaklarına emin olduğunu ifade etti. “Gelecek Bizim” diyen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetimizin 98’inci yıldönümünü kutladığımız bu güzel günde, çelenk sunma töreninde Gültepelilerle beraber olmaktan onur duyuyorum. Şunu biliyorlar ki Mustafa Kemal Atatürk’e bağlı, onun ilkelerine, devrimlerine, bize emanet ettiklerine bağlı bir nesil var. Ama bizim nesilden sonra, bizden ileride Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlı olacak ve Cumhuriyeti 98 değil 198’li yıllara taşıyacak bir nesil de var. Onlar buradalar, onlar gençlerimiz. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Gelecek bizim. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız. Özellikle de bundan sonraki çalışmalarımızda hep birlikte, omuz omuza, dayanışma içinde olacağız.”

Gültepe’ye büyük onur: “Öncelik Gültepe’nin”

Başkan Batur, milli bayramları Gültepe’de kutlamaya devam edeceklerini söyledi. Kentsel dönüşümde ve yatırımda Gültepe’nin öncelikli olduğunun da altını çizen Başkan Batur, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz 30 Ağustos törenini de burada gerçekleştirmiştik. O gün, bundan sonraki milli bayramları Gültepe’de, buradaki vatandaşlarımızla, halkımızla kaynaşarak, paylaşarak kutlayacağız, konserler yapacağız, demiştik. Bundan sonra daha çok burada olacağız. Yatırımlarda, kentsel dönüşümde de öncelik Gültepe’nin. Bu özel günde sizlerle beraber olmak bize onur verdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda mücadelemizi ve belediyecilik hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Hiç tasa etmeyin; ‘Geliyor gelmekte olan’. İstedikleri kadar ötelesinler gidecekler. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu. Onun çizdiği evrensel değerlere sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz. Özellikle 2023 bizim için çok önemli. Hem Cumhuriyetimizin 100. yılı, hem de bu dönem Cumhuriyet Halk Partisinin de iktidar yılı olacaktır. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Sözlerimi her zamanki gibi ‘Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet’ diyerek noktalıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0