9 Eylül coşkusu gökyüzünü kuşatacak

İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye, kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. İzmir Valiliği himayelerinde ve İzmir Büyükşehir Belediyesi paydaşlığında düzenlenen İzmir’in Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında, İzmir Havacılık Gösterileri “İzmir Airshow’’ 9 Eylül 2021 Perşembe günü 16:00-20:00 saatleri arasında Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

9 Eylül coşkusu gökyüzünü kuşatacak

İzmir bu yıl Gündoğdu Meydanı’nda daha önce eşi benzeri görülmemiş bir havacılık organizasyonuna ev sahipliği yapacak. İzmir Airshow, 12 farklı hava gösteri ekibi, 50’nin üzerinde hava aracı ve pilotların katılımıyla düzenlenecek.

Pilot Event tarafından organize edilen İzmir Airshow ile İzmir’in dünyada ‘’havacılık organizasyonu’’ dendiğinde akla gelen marka şehir olması hedefleniyor. Öte yandan uzay, havacılık ve teknoloji alanlarında toplumun tamamında farkındalık yaratmak, çocukları ve gençleri havacılık ve uzay konularında araştırma yapmaya ve çalışmaya özendirmek amaçlanıyor.

İzmir’in Kurtuluş Günü’nde, İzmir’in kalbinde İzmir Airshow

Kurtuluş̧ Savaşı’nın son aşaması olan ve bu büyük zaferi taçlandıran İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun anlam ve önemine uygun bir organizasyon düzenlenmesi planlanıyor.  Aynı zamanda İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100. yılı olması dolayısıyla da organizasyon farklı bir anlam kazanıyor. İzmir AirShow ile bu büyük şehrin, uluslararası anlamda hak ettiği organizasyona kavuşması hedefleniyor.

İzmir semalarında sürpriz gösteriler

Görkemli bir açılışla başlaması planlanan İzmir AirShow, program boyunca ziyaretçileri ve izleyicileri soluksuz bırakmaya hazırlanıyor. Çelik Kanatlar, Polis Havacılık Üzüm Salkımı, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma, Hürkuş, Gyrocopter, İzmir Havacılık Kulübü, Ege Havacılık Kulübü ve birçok sürpriz sivil ve askeri aracın yer alacağı unutulmaz bir hava şovu İzmirlileri bekliyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0