6000 SAYILI KANUN MAĞDURU UZMAN ÇAVUŞ SİVİL MEMUR EMEKLİLERİ MORAL VE DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

  6000 Sayılı Kanun Mağdurları, Uzman Çavuş Olarak Görev Yapıp Sivil Memur Olarak Emekli Edildiler!

  6000 SAYILI KANUN MAĞDURU UZMAN ÇAVUŞ SİVİL MEMUR EMEKLİLERİ MORAL VE DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Moral yemeğine Ege Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Kütük'ün de katıldığı yemekte, basın açıklaması yapıldı.

Vatanın birliği için yıllarca terörle mücadele birliklerinde görev yapan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilk Uzman çavuşları emekli edilirken yasada ne şekilde emekli edilecekleri tam olarak belirtilmediği için 2010 yılında çıkarılan 6000 sayılı kanun ile özlük hakları silinerek sivil memur olarak emekli edildi.

Sivil memur olarak emekli edildikten sonra birçok özlük hakkını ve Uzman Çavuş kimliklerini kaybeden 6000 sayılı kanun mağdurları bugün sayıları 3 bin civarında. 3 bin Uzman Çavuş ve aileleri yaşanan uzman çavuş sorunu problemin düzeltilmesini ve geçmişe yönelik hak kayıplarının iadesini istiyor.

Yemek Davetine Çok Değerli Basın Mensupları İle Birlikte Uzman Çavuşlar Ege Bölge Temsilcisi Sayın Cevdet ÇAĞLAR, Yesevi Hareketi Eğitim ve Kültür Derneği Ege Bölge Başkanı aynı zamanda İzmir İl Başkanı Sayın Gafur OTURAK, GESKON Ege Bölge Başkanı Sayın Şahin EKİCİ, GESKON İzmir İl Başkanı Sayın Taner ÖZGÜR, GESKON Manisa İl Başkanı Sayın Ahmet Birgül, Sudan Fahri Konsolosu Sayın Mesut Mertcan, İranlı İşadamı Sayın Zeynel Abidin Öncü, YRP İzmir İl Kurucularından Sayın Serkan AKKAYRAK ve Sayın Gürbüz ÇETİNKAYA ile Onur Konuğu Olarak Sanat Dünyasının Renkli Siması Sayın Aysu ICE Katılmıştır.

6000 sayılı kanun mağduru Uzman Çavuşlar Ege Bölge temsilcisi Sayın Cevdet ÇAĞLAR’IN açıklamaları şöyle:

6000 Sayılı Kanun Mağdurları Özlük Haklarını İstiyor!

“6000 sayılı kanun mağduru Uzmanlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Uzman Çavuş kadrolarında ilk göreve başlayan Uzman Çavuşlardır. Bu Uzman Çavuşlar yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele birliklerinde yıllarca Uzman Çavuş olarak görev yaptılar. Ancak emekli edilirken kanundan kaynaklanan hatalar ve yanlışlar neticesinde emekli Uzman Çavuş özlük hakları ve emekli Uzman Çavuş kimlik kartları ellerinden alınarak en vasıfsız sivil memur statüsünde emekli edildiler. Bu arkadaşlarımız bu şekilde emekli edildikleri için sayısız davalar açıp sayısız mahkemelere başvurdular. Türkiye genelinde sayıları 3.000 bulan Uzman Çavuşlarımız bugün emekli Uzman Çavuş özlük haklarını, emekli Uzman Çavuş kimlik kartlarını ve geçmişe yönelik hak kayıplarının devlet yetkilileri tarafından bir an önce karşılanmasını istiyor.” dedi.

6000 Sayılı Kanun Mağduru Uzman Çavuş Sorunu!

6000 sayılı kanun mağduru uzman çavuşlar 3269 sayılı kanuna tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzman çavuş kadrolarında görev yapan İlk uzman çavuşlardır. Bu uzman çavuşlar yıllarca terörle mücadele birliklerinde görev yaptılar. Ne şekilde emekli edilecekleri kanunda tam olarak belirtilmediği içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2010 yılında çıkarılan 6000 sayılı kanun 26. Maddesine tabi olarak emekli uzman çavuş özlük hakları silinerek en alt kademeden sivil memur statüsünde emekli edildi. 2010 ve 2016 yılları arasında 3.000 yakın uzman çavuş bu kanuna tabi olarak emekli uzman çavuş özlük hakları silinerek en alt kademeden sivil memur statüsünde emekli edildi. Emekli uzman çavuş özlük hakları silinerek en alt kademeden sivil memur statüsünde emekli edilen bu uzman çavuşlar mahkemelere başvurup hak kayıpları ile alakalı sayısız davalar açtı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Yapılan bu hatanın farkına vardı ve 2016 yılında çıkardığı 676 sayılı kanun hükmünde kararname ile uzman çavuşların uzman çavuş olarak emekli edilebilmelerinin önünü açtı. Fakat Türkiye Büyük Millet Meclisi 2016 yılından önce emekli uzman çavuş özlük hakları silinerek sivil memur statüsünde emekli edilip hak kayıplarına uğratılan ve kamuoyunda 6000 sayılı kanun mağdurları uzman çavuşlar olarak adlandırılan 3000’e uzman çavuşun mağduriyetini giderecek bir girişimin içinde olmadı.

Onurumuz Kırılarak Emekli Edildik!

Kanun nedeni ile mağduriyet yaşayan 6000 sayılı kanun mağduru Uzman Çavuşlar emekli edilirken onurlarının kırıldığını ifade ederek “Biz Uzman Çavuşluk mesleğini kendimize bir meslek olarak seçtik hayatlarımızın en güzel yıllarını terörle mücadele birliklerinde Uzman Çavuş rütbesi ile vatanımıza hizmet ederek geçirdik. Emekliliğimiz yaklaştığı zamanda kanunda ne şekilde emekli edileceğimiz tam olarak belirtilmediği için 2010 yılında çıkarılan 6000 sayılı kanundaki hatalar nedeni ile 20-25 yıllık uzman çavuşluk hizmet sürelerimiz silinerek en alt kademeden sivil memur statüsünde emekli edildik. Bu durum bizim onurla yaptığımız uzman çavuşluk mesleğimizden Onurlarımız kırılmış bir şekilde emekli edilmenize neden oldu.” şeklinde konuştu.

Geçmişe Yönelik Hak Kayıpları İade Edilsin!

Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren Uzman Çavuşlar Ege Bölge Temsilcisi Sayın Cevdet ÇAĞLAR “Biz yıllarca onurumuzla meslek olarak seçtiğimiz uzman çavuşluk mesleğinden onurlu bir şekilde uzman çavuş emeklisi olarak emekli edilmek istiyoruz. Çünkü uzman çavuşluk mesleğine 20-25 yıl hayatlarımızı riske atarak terörle mücadele birliklerinde vatanımızı uzman çavuş olarak savunduk. Fakat emekli edilirken emekli uzman çavuş özlük haklarımız tamamen silinerek en vasıfsız sivil memur statüsünde emekli edilerek çok ciddi hak kayıplarına uğratıldı. Bu bize yapılan çok büyük bir haksızlıktır. Yetkililerin bize yapılan bu haksızlık karşısında artık duyarlı davranmalarını ve anlımızın akı ile yıllarca görev yaptığımız uzman çavuşluk mesleğinden uzman çavuş olarak emekli dememiz için gerekli işlemlerin yapılmasını onlardan istiyoruz. 6000 sayılı kanun mağduru Uzman çavuşların sorunlarının giderilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili sayın Mehmet Ali Çelebi’nin ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı sayın İzzet Ulvi YÖNTER’İN verdiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2 kanun teklifi var. Ayrıca Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’ında 20 Mayıs 2019 tarihide uzman çavuş dernekleri ile yaptığı toplantı da ” 6000 SAYILI KANUN MAĞDURU UZMAN ÇAVUŞ SORUNLARI ile alakalı çalışmaların yapıldığını sorunun en kısa sürede çözüleceğini söylemesine rağmen aradan geçen bu kadar zaman içinde bu mağduriyet sorunu hala giderilememiştir. Bugün Türkiye genelinde sayıları 3.000 bulan 6000 sayılı kanun mağdurları Uzman Çavuş M.S.B. yaptığı çalışma doğrultusunda Türkiye Büyük Millet meclisinden çıkarılacak bir kanun ile emekli Uzman Çavuş özlük haklarının ve geçmişe yönelik hak kayıplarının kendilerine bir an önce iade edilmesini bekliyor.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gafur OTURAK
Gafur OTURAK - 4 yıl Önce

Çok teşekkür ederim

Sadık AYDOĞDU
Sadık AYDOĞDU - 4 yıl Önce

6000 sayılı kanun mağdurları olarak ilginize, emeğinize teşekkürler.

İsmet Başata
İsmet Başata - 4 yıl Önce

6000 sayılı kanun mağdurları olarak sizlere minnettarız...

Gafur OTURAK
Gafur OTURAK - 4 yıl Önce

Tek kelime ile muhteşem olmuş.

Mustafa Yanık
Mustafa Yanık - 4 yıl Önce

Senelerın, mağdur edilen, kimlikleri ve özlük hakları ellerinden alınarak emekliye sevk edilen, 6000 sayılı kanun mağdurları uzman çavuşların, mağduriyetini, dile getirdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz, umarım, sesimize kulak tıkayan yetkililer, bizleri sayenizde duyarlar ve mağduriyetimizi son verirler, teşekkürler ege ajans

Hüseyin YAPAR
Hüseyin YAPAR - 4 yıl Önce

6000 sayılı kanun 26 ncı madde mağduru Uzman Çavusluktan sivil memurluğa geçirilip resen emekli edilen bizlerin sesi olduğunuz için teşekkür ederiz .

Tuncay
Tuncay - 4 yıl Önce

Buradan 6000 sayılı kanun mağdurları olarak Egeses Habere sonsuz teşekkürler..

Erdal SEVİNÇ
Erdal SEVİNÇ - 4 yıl Önce

6000 sayılı kanun mağduru Emkl.Uzm.Çvş lar olarak, ilginize teşekkür ediyoruz.


SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0