HAYATI DURDURAN PANDEMİ YIKIMLARI NEDEN DURDURAMADI

Bugün İzmir Bornova Çiçekliköy mevkiinde imarsız yapıların yıkımına başlandı. Halkı mağdur eden bu karar için en uygun zaman gerçekten koronavirüs pandemisinin yoğun olduğu bu dönem miydi?

Bilindiği üzere koronavirüs pandemisi sebebiyle kısıtlamalar devam ediyor. Aşılama henüz halkın büyük bir bölümüne yapılmadı. Kafe ve restorantların kapalı olduğu, esnafın zorda kaldığı, bakanlık tarafından her gün maske, mesafe ve hijyen kurallarının hatırlatıldığı bir dönemde imarsız yapılar için yıkım işlemleri başlatıldı. “Evde kal” mesajı her gün yinelenirken vatandaşı sokakta bırakmak ne kadar sağlıklı?

Pandemiden dolayı hayat durdu, davalar durdu, ama Çiçekliköy’de yıkım durmadı.

Sorulması gereken soru; “pandemi geçene kadar yıkımları ertelemek mümkün değil miydi?”

Yıkım kararıyla birlikte vatandaş sosyal mesafeye dikkat edemedi. Yaşanan bu kalabalıkta bir kişi dahi hastalansa ve yaşamını yitirse bunun hesabını kim verecek? Üstelik havaların hala ısınmadığı Bornova’da insanları mağdur etmek ne kadar doğru? Pandemi koşulları nedeniyle yıkımları erteleyen belediyeler yok mudur?

Evi yıkılan vatandaşlar; 20 yıldır yıkım bekleyen binalar var. Kimseden ses çıkmıyordu. Konu bize gelince yıkım başlatıldı.” şeklinde sitemde bulundu.

Bugün siyasi hesapların bir kenara bırakılarak vatandaşın yanında olunması gerekmektedir.

İnsanları yaşatalım ki devlet yaşasın.

YORUM EKLE
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0