Zeytinli Rock Festivali'nin tarihi değişti

Mahkeme, Zeytinli Rock Festivali'ni yasaklayan kaymakamlığa savunma için ek süre verince, festivalin belirlenen tarihte yapılma imkanı kalmadı. Festivalin yeni tarihi 22-25 Eylül olarak açıklandı.

Zeytinli Rock Festivali'nin tarihi değişti

"Kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması" gerekçesiyle yasaklanan Zeytinli Rock Festivali'nin tarihi, mahkemenin yasak kararı veren Burhaniye Kaymakamlığı'na savunma için ek süre vermesi nedeniyle değiştirildi. Festival 22-25 Eylül'de yapılacak. Zeytinli Rock Festivali'ni organize eden Milyon Yapım Organizasyon Şirketi'nden yapılan açıklamada, Burhaniye Kaymakamlığı'nın yasak kararına karşı mahkemeye başvurulduğu hatırlatıldı. İlk itirazın reddedilmesinin ardından dosya Bölge İdare Mahkemesi'ne taşındı. Savunma için kaymakamlığı ek süre verildiği aktarılan açıklamada, "Balıkesir 2. İdare Mahkemesi pazartesi sabahı Kaymakamlık makamından savunmasını istemiş ve 2 gün içinde ara kararı açıklayacağını tebliğ etmişti. Mahkeme bugün mesai saatlerinin sonuna doğru aldığı karada, Kaymakamlık makamının savunma ve delillerini sunmak için ek süre talep etmesi üzerine oy birliğiyle cevap süresinin 5 gün daha uzatıldığını belirtmiştir" denildi. 

Ek süre verilmesiyle festivalin 17-21 Ağustos'ta yapılamayacağı belirtilen açıklamada, "Bu sebeple Zeytinli Rock Festivali'nin 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılması ihtimali kalmamıştır. Zeytinli Rock Festivali bu sene 22-25 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Festivalin detayları İdare Mahkemesi'nin kararı sonrası açıklanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0