Yücel: Kadın cinayetlerinin vebali onların boynunda!

Boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Cansu Aydoğdu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “İnat ve bazı tarikatların gönlünü hoş etmek uğruna, İstanbul Sözleşmesi’nden kim çıktıysa kadın cinayetlerinin sorumlusu da odur. Kadın cinayetleri siyasidir. İktidar bu duruma seyirci kalmaya devam ederse bu cinayetlerin vebali de onun boynundadır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Yücel: Kadın cinayetlerinin vebali onların boynunda!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, geçtiğimiz günlerde boşanma aşamsında olduğu eşi tarafından, 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde katledilen Cansu Aydoğdu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yücel, aileye baş sağlığı dileklerini ileterek acılarını paylaştı.

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Yücel, sadece son 1 haftada 7 kadın cinayetinin meydana geldiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına sert tepki gösterdi.

Yücel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Handan, Cansu, Sakine, Zehra, Nurel, Şule, Remziye, Sinem, Serap ve Yeliz... Onlar Artık Yoklar! Son bir haftada, sadece basından haberdar olabildiğimiz kadarıyla 10 kadın, 10 can katledildi. Kadın cinayetleri bu ülkenin kötü kaderi, kara lekesi olamaz.

Kadınların erkek şiddetiyle hayattan canice koparılmasına, insan hayatının bu kadar değersizleştirilmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız? Daha kaç evladın yetim, kaç anne babanın evlatsız kalması gerek?

Hani ihtiyacınız yoktu İstanbul Sözleşmesi’ne, hani yasalar yeterliydi de siz uygulayıp koruyacaktınız şiddetten kadınları. ”Ölmek istemiyorum” diye haykıran, erkek şiddeti karşısında çaresiz kalan kadınları görmezden gelirken, onlar katledilmeye devam ediyor.

İnat ve bazı tarikatların gönlünü hoş etmek uğruna, İstanbul Sözleşmesi’nden kim çıktıysa kadın cinayetlerinin sorumlusu da odur. Kadın cinayetleri siyasidir. İktidar bu duruma seyirci kalmaya devam ederse bu cinayetlerin vebali de onun boynundadır.

İzmir’de boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından katledilen Cansu Aydoğdu’nun acısını paylaşmak ve yanlarında olduğumuzu göstermek için, ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Bu acılar son buluncaya, Türkiye'de kadına şiddet bitinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0