"YOKLAMA KAÇAĞI" MESAJIYLA UYANANLAR DİKKAT

Yoklama kaçağı mesajıyla uyanan gençler telaşa kapıldı

"YOKLAMA KAÇAĞI" MESAJIYLA UYANANLAR DİKKAT

2001 Doğumlu gençler E-devletten gelen yoklama kaçağı mesajıyla uyandı.

E-devlet üzerinden yapılabilen işlemi yapmak isteyen gençler, telaş sebebiyle soluğu askerlik şubelerinde aldı.

Yoklama başvurusu yoğun ilgi görüyor. 1 Ocak 2021'de askerlik çağına girecek 2002 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanlar ile ertelemeleri 2021 yılı içinde sona ereceklerin 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihlerinde yoklamalarını yaptırmaları gerekiyor. Yoklama kaçağı cezası ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Yoklama kaçağı olanlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılıyor. Yoklama başvuruları ise e-Devlet üzerinden yapılıyor.

YOKLAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yoklama işlemlerini e-Devlet üzerinden başlatacak yükümlüler, 'www.turkiye.gov.tr' adresindeki asal yoklama işlemleri başlığı altında bulunan asal yoklama başvurusu linkinden, vesikalık fotoğraflarını yükleyip, gerekli formları doldurduktan sonra T.C. kimlik kartları ve varsa sağlık durumlarına ilişkin raporları ile birlikte kayıtlı bulundukları aile hekimlerine müracaat ederek yoklamalarını yaptıracaklardır. Yoklamalarını askerlik şubesi üzerinden yaptıracak yükümlüler, T.C. kimlik kartları, varsa öğrenim belgesi, sürücü belgesi, meslek veya sanatlarına ilişkin bonservis, sertifika, kurs belgesi ve sağlık durumlarına ilişkin raporları yanlarında bulunduracaklardır. Yurt dışında bulunan yükümlüler yoklamalarını bulundukları yerdeki yurt dışı temsilciliklerimize veya yurt içinde en yakın askerlik şubesine başvurarak yaptıracaklar.

YOKLAMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

2021 içinde lise ve üzeri seviyedeki okullardan mezun olan yükümlülerden, erteleme hakkını kullanmak isteyenlerin, 31 Aralık 2021'e kadar dilekçe ve mezuniyet veya ilişik kesme belgeleri ile en yakın askerlik şubesine müracaat etmeleri veya e-Devlet üzerinden başvurmaları gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2021, 09:33

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0