BOĞAZİÇİ’NDE TUTUKLANAN BÜTÜN ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILDI

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Melih Bulu’ya karşı düzenlenen protesto gösterisinde gözaltına alınan 51 öğrencinin hepsi serbest bırakıldı.

BOĞAZİÇİ’NDE TUTUKLANAN BÜTÜN ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILDI

Tele1’in haberine göre; Boğaziçi Üniversitesi’nin Güney Kampüsü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Melih Bulu’ya karşı düzenlenen protesto gösterisinde gözaltına alınan 51 öğrencinin hepsi serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’deki sorgularının tamamlanmasının ardından Çağlayan Adliyesi’ne getirilen 51 öğrenciden 12’si için ev hapsi istendi. 30 öğrenci ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 9 öğrenci ise savcılıktan serbest bırakıldı.

Farklı 5 sulh ceza hakimliğine çıkarılan 30 öğrencinin hepsi adli kontrolle serbest bırakılırken, haklarında ev hapsi istenen 12 öğrenci de adli kontrolle serbest bırakıldı. Toplamda 42 öğrenci için adli kontrol kararı verilirken, 9 öğrenciye de yurt dışı yasağı konuldu.

Pazartesi akşamı Boğaziçi Üniversitesi’nin rektörlük binasının bulunduğu ve öğrencilerin bir aydır protesto için çeşitli etkinlikler düzenlediği Güney Kampüs’e polis girmiş, 159 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 108’i polis sorgularının ardından serbest bırakılırken, 51 öğrencinin gözaltı süresi uzatılmıştı.

SERBEST BIRAKILAN ÖĞRENCİLERDEN İLK AÇIKLAMA

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan öğrenciler, yaptıkları ilk açıklamada, “Arkadaşlarımızın acilen serbest bırakılmalarını istiyoruz. Kayyum zulmü bitene kadar mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandılar.

Öte yandan tutuklamaya sevk kararına karşı çıkan Boğaziçili öğrenciler, tencere tava çalarak kararı protesto ediyor.

AVUKAT DAYANIŞMASI: BİR AVUKAT, MAHKEME SALONU GİRİŞİNDE İTİLDİ

Avukat Dayanışması, bir kadın meslektaşlarının mahkeme salonu girişinde itildiğini duyururken, paylaşılan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Bir kadın meslektaşımız kimliği belirsiz bir şahıs tarafından itildi, kim olduğunun tespit edilmesini isterken o şahsı mahkemenin arka kapısından çıkarmaya çalışıyorlar. Bu kişi hakkında tutanak tutulmasını istediğimiz için şahıs oradan kaçırılmaya çalışıyor.”

Avukatların konuya ilişkin tutanak tuttuğu belirtildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0