Yeni İl Emniyet Binası’nı da kapsıyor: Valilik o binalar için düğmeye bastı

İzmir Valiliği, yerleşkesi içinde yer alan ve 30 Ekim 2020 depreminde hasar gören 5 adet bloğun yıkımı için harekete geçti. Valilik, içlerinde yeni il emniyet binasının da kurulacağı alanı kapsayan 5 adet blok ile bodrum otoparkın hurda karşılığı yıkım ve molozlarının atılması için ihaleye çıkacağını duyurdu.

Yeni İl Emniyet Binası’nı da kapsıyor: Valilik o binalar için düğmeye bastı

İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen ve 117 vatandaşın hayatını kaybettiği 6.9 şiddetindeki depremde yüzlerde bina da ağır, orta ve hafif dereceli hasar görmüştü.

Depremin ardından hasar tespit çalışmaları için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, aylar süren çalışmalarının ardından 4 bin 930 bağımsız bölümden oluşan hasarlı 731 bina belirlemişti.

Hasar tespit çalışmalarının ardından yıkım işlemleri başlarken İzmir Valiliği de yerleşkesi içindeki hasarlı yapılar için harekete geçti. İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım İzleme Müdürlüğü, yerleşke içerisinde yer alan ve yeni il emniyet binasının da kurulacağı alanı kapsayan 5 adet blok ile bodrum otoparkın hurda karşılığı yıkım ve molozlarının atılması için ihaleye çıkacağını duyurdu.

27 bin 960 metrekarelik alanı kapsayan bölgelerdeki yıkım işlemleri için ise belirlenen muhammen bedel, 17 milyon 244 bin lira oldu.

İhale 24 Mayıs 2022 Salı günü saat 10:00’da Yatırım İzleme Müdürlüğü’nün binasında gerçekleşecek. Yapıaln ihale duyurusunda, yıkım işlemlerinin yer teslimini takip eden 75 günlük süre içinde bitmesi gerektiği ifade edildi.

YENİ İL EMNİYET BİNASI ALANI DA YIKILACAK

Öte yandan; yıkım ihalesine çıkılan alanların arasında Hükümet Konağı’nın arkasında bulunan ve İl Emniyet Müdürlüğü için yeni alanın yapılması için yıkılacak olan yapının bulunması da dişkkat çekti.

Geçtiğimiz aylarda, İzmir’de Ege Üniversitesi’ne ait olan Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nin 30 Ekim depreminde hasar gören İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edileceği iddialarının gündeme gelmişti.

Konu kamuoyunda büyük yankı uyandırırken konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürlüğü’nün geçici süreyle AKM’de ikamet edeceğini belirtmiş ve “Emniyete 45 bin metrekare alanda yeni bir hizmet binası yapılacak ve dağınık olan emniyet, bir araya toplanacak. Hükümet Konağı’nın arkasındaki yıkılacak olan yere de İzmir Valiliği'nin dağınık olan birimlerini toparlayacağız. İzmir’in tarihi dokusuyla uyumlu bir bina yapacağız. L şeklinde olan Hükümet Konağı’na ters olacak şekilde L formunda bir bina daha yapılacak” demişti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0