Yaka Şengül - Mustafa Karaca İlkokulu’ndan ‘Atıksız Mutfak Sanatları Projesi’

İzmir’in Bornova ilçesi Yakaköy’de bulunan Yaka Şengül -Mustafa Karaca İlkokulu anasınıfı öğrencileri tarafından ‘Atıksız Mutfak Sanatları Projesi’ geliştirildi.

Yaka Şengül - Mustafa Karaca İlkokulu’ndan ‘Atıksız Mutfak Sanatları Projesi’

Dünya’daki atık sorununa dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında öğrencilere çevre bilinci aşılama, becerilerin arttırılması ve iş birliğine dayalı çalışmaların arttırılması hedeflenirken projeye Litvanya, Bulgaristan, Polonya ve Romanya’dan destek veriliyor.

Yaka Şengül -Mustafa Karaca İlkokulu okul öncesi öğretmeni Selcan Çam, israfa karşı geliştirilen proje hakkında yaptığı açıklamada, “Okulumuz Okul öncesi öğretmeni Selcan ÇAM tarafından kuruculuğunu yaptığımız atıksız mutfak sanatları isimli eTwinning projesi bizlere bir çok farklı ülke ile işbirliği deneyimi sundu. Projemiz sürdürülebilir kalkınma kapsamında önlenmesi gereken en önemli sorunlardan biri olan “atık sorunu”na dikkat çekmektedir. Doğa ve dünya için bireysel olarak daha az atık çıkarmak, toplumsal korumanın bir parçası haline gelmiştir. İsrafsız mutfaklar sadece mutfağın ve bütçenin kurtarıcısı değil, aynı zamanda dünyayı içinde barındırdığı israfsız mutfak bilinciyle daha yaşanabilir bir yer olarak gördüğümüz şeydir. Atıksız mutfak Sanatları projemiz Türkiye 9, Litvanya 2,Bulgaristan 1, Polonya 1 ve Romanya 1 olmak üzere toplamda 14 üyenin bir arada çalışması ile devam etmektedir. Projemiz kapsamında aylık temalarımızla israfa karşı geliştirebileceğimiz çalışmalarımızı değerlendirdik. Zaman zaman proje ortaklarımızla online olarak bir araya gelerek bir arada çalışmanın, ortak çalışmalar yapmanın mutluluğunu yaşadık. Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak, 21. Y.y becerilerinin arttırılmasının sağlamak ve işbirliğine dayalı çalışmalarının arttırmak en temel hedeflerimizden biridir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2023, 10:54

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0