“ÜNİVERSİTELİLER NEREDE?”

"ÜniversitelilerNerede" hashtagi nedir?

“ÜNİVERSİTELİLER NEREDE?”

Ankara'da polis tarafından kaçırıldığı iddia edilen öğrenciler ayrı ayrı ilçelere bırakıldı

Ankara'da polis GBT bahanesiyle ayrı ayrı durdurduğu 3 üniversiteliyi sivil araçlara bindirerek kaçırdığı haberleri sosyal medyayı salladı.  Gölbaşı, Pursaklar ve Sincan'a bırakılan öğrencilerin tehdit edildikleri söyleniyor.

Sosyal medyada verilen bilgilere göre, Ankara’da polis kentin çeşitli noktalarında GBT bahanesiyle üniversitelilerin yolunu kestiği ve Öğrenci Kolektifleri’nden iki ve Sosyalist Devrimci Gençlik üyesi bir üniversiteliyi yol ortasında GBT (genel bilgi toplama) uygulaması nedeniyle durduran polis üniversitelileri sivil araçlara bindirerek götürdüğü iddia edildi. Ankara Emniyeti'nden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Kaçırılan öğrencilerden biri olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl yöneticisi Ali Berke Aydoğan'ın 2 saat alıkonulduğu ve darp edildiği öğrenildi. Aydoğan, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir araziye bırakıldı.

TİP, bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Evinin önünden GBT bahanesiyle durdurulup kaçırılan Ankara İl Yöneticimiz Ali Ayduğan'ın polislerce darp ve tehdit edilerek Gölbaşı'na bırakıldığı bilgisini aldık. Yapılan alçaklıktır, zorbalıktır. Bizi gözdağıyla yıldıramayacaksınız. Soruyoruz. Diğer #ÜniversitelilerNerede"

Konu hala gündemdeki yerini koruyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0