TUZED GENEL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI  

Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği taleplerini ve mağduriyetlerini dile getirerek basın açıklamasında bulundu.

TUZED GENEL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI  

Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği taleplerini ve mağduriyetlerini dile getirerek basın açıklamasında bulundu. Tuzed Genel Başkanı Ömer Doğan basın açıklamasında;

“Sayın Basın Mensupları Çok Değerli, Türk Halkı ve Kıymetli Camiamız.

Öncelikle Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK Olmak Üzere Tüm Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım, Milli Savunma Bakanım, İç İşleri Bakanım, Kuvvet Komutanlarımız; Sizlerden Talep ve İsteklerimiz Var! Lütfen Bu Konulara Duyarsız Kalmayın.

TUZED (Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği) Başkanlığı Olarak 3269 Sayılı Kanun Düzeltilinceye Kadar Mücadelemize Devam Edeceğiz. Camiamızın Özellikle Dikkatine Sunarım.

MÜCADELEMİZ BAŞLICA ŞU BAŞLIKLAR ALTINDA OLACAKTIR:

 6000 Sayılı Kanun Mağduru Uzman Çavuş Sivil Memur Emeklisi Arkadaşlarımızın Sorunları Öncelikle Tam Olarak Çözüme Kavuşmadı. Bu Sorunları Düzelinceye Kadar Mücadelemiz Gayretlerimiz Devam Edecektir. Açıktan Emekli Edilen Uzman Çavuş Arkadaşlarımızın Mağduriyetleri Devam Etmektedir. Bu Kapsamda Sorunları Çözmek İçin Sonuna Kadar Mücadele Edeceğimizi Buradan Belirtmek İsterim.

 Ayrıca Terörle Mücadele Edip Gazi Sayılmayan Arkadaşlarımızın Sıkıntıları da Çözüm Beklemektedir. Bu Sorunları Çözmek İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız.

 Aktif Olarak Görev Yapana Uzman Çavuş Kardeşlerimizin Özlük Haklarından Dolayı Büyük Mağduriyet Yaşamaktadır.

KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI!

BU MAĞDURİYETİ ŞÖYLE KISACA BAŞLIKLAR ALTINDA SIRALAYABİLİRİZ;

-Uzman Çavuşlar Sözleşme Belasından Kurtulmak ve Muvazzaf Olmak İstiyor

-Uzman Çavuşlar Alım Amacı Dışında Çalışmak İstemiyor. Örneğin; Çaycılık, Kalorifer Kazancılığı, Bulaşıkcılık Yapmak İstemiyor.

-Uzman Çavuşlar Atama Yönetmeliği Olmadan Görev Yapıyorlar. Atama Yönetmeliği Yazılsın İstiyoruz. Uzman Çavuşlar Aile Birliği Olmadan Görev Yapıyorlar. Uzman Çavuşlarda Diğer Askeri Personeller Gibi Sevdikleri İle Birlikte Olmak İstiyor.

-Uzman Çavuşlar Sağlık Yönetmeliği Olmadan Görev Yapıyor. Sağlık Yönetmeliğinde Uzman Çavuşlar İçin Açıklayıcı Maddeler Olsun İstiyoruz.

Şuan Aramızda Bulunan ve Annesine Böbreğini Verdiği İçin Meslekten Atılan Uzman Çavuş Mağduru Yılmaz ÖLMEZ’İN Kardeşimizin Göreve Devam Etmesini İstiyoruz.

-Uzman Çavuşlar Milli Savunma Bakanlığına Bağlı Sosyal Tesislerden YIL 2021 Olmuş Ama Halen Maalesef Faydalanıyor. Ailemizle Birlikte Sosyal Tesislerden ve Ordu Evlerinden Diğer Rütbeli Personel Olan Subay ve Astsubaylar Gibi Yararlanmak Bizimde Hakkımız Değil mi? Hani Biz Bir Aileydik. Hani Aynı Gemideydik. Yoksa Bizleri Tekneye Bindirip Kendi Kaderine mi Terk Edecek siniz?Sosyal Tesislerden Faydalanmak Uzman Çavuş ve Ailelerine Reva Görülmemeli ve Bu Ayrımcılık Biran Önce Çözülmesini Bekliyoruz Yetkililerden.

-Ayrıca Lojman Kontenjanların Yeniden Düzenlemesini ve Adil Bir Şekilde Lojman Tahsilatın Yapılmasını İstiyoruz. Kontenjan Olarak; Subay %55, Astsubay %45 ve Maalesef Uzman Çavuş %5 Şeklindedir. Bu Hangi Adalete Sığar Soruyorum Size?

-Uzman Çavuşlardan Astsubaylığa Geçiş Yüzdelerinin Artırılmasını İstiyoruz. Sivil Kaynaktan Daha Fazla Alım Yerine Elinde Mevcut Yetişmiş Profesyonel Personelden Almak Sizce Daha Mantıklı Değil mi?

-Uzman Çavuşların Okulda Geçen Süreleri Yetersizdir. Bu Sürelerinin Milli Savunma Üniversitesi İle İstişare Ederek 2 Yıl Uzman Çavuş Meslek Yüksek Okulu Olmasını İstiyoruz.

-Buna Bağlı Olarak Baskı ve Mobing Olmadan Görev Yapmak İstiyorlar.

-Uzman Çavuşlara da 3600 Ek Gösterge Verilmesini İstiyoruz.

- Sözleşmeli Erler Kendilerine 7 Yıl Hizmet Yaptıktan Sonra Sivil Memurluğa Geçme Haklarının Verilmediğini Mağdur Edildiklerini ve Bu Hakların Verilmesini İstiyorlar.

 Sayın Basın Mensupları Çok Değerli Türk Halkı ve Kıymetli Başkanlarım;

 Buraya Kadar Gelerek Bizleri Onurlandıran ve Uzman Çavuşların Sesi Olarak Tüm Türkiye’ye Duyurduğunuz İçin Şahsım Başkanlarım Adına Derin Saygılarımı Sunar Saygılarımla Selamlıyorum. Allaha Emanet Olun. Kalın Sağlıcakla. Ayaklarınıza Sağlık. İyi Çalışmalar Diliyorum.” şeklinde düşüncelerini aktardı.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2021, 17:54

Admin

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gafur OTURAK
Gafur OTURAK - 3 yıl Önce

Başarılar Dilerim

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0