Uçurtmalar Bornova’da gökyüzüyle buluşacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Nisan Ayı’nda özellikle çocuklara yönelik etkinlikler organize eden Bornova Belediyesi, 3 ayrı günde 3 ayrı mahallede Uçurtma Şenliği düzenliyor

Uçurtmalar Bornova’da gökyüzüyle buluşacak

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda 23 Nisan Pazar günü yapılacak olan “Geleneksel Uçurtma Şenliği”, 29 Nisan Cumartesi günü Çamdibi Atatürk Parkı’nda, 30 Nisan Pazar günü ise Çamkule Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşecek. Etkinliklerin başlama saati ise 13:00 olacak.  Ayrıca Nisan ayı çocuk bayramına özel düzenlenecek olan konser, sergi ve dans gösterileriyle renklenecek.

Çocukların aileleriyle birlikte keyifli bir gün geçirmesi için eğlenceli etkinliklerin programa dahil edildiği şenliklerde oyun alanları, atölye çalışmaları ve sahne gösterileri yer alacak. Müzik dinletileri yapılırken, ücretsiz ikramlarda bulunulacak.  Vatandaşların piknik yaparak baharın tadını çıkarabileceği etkinliklerde küçüklere ücretsiz uçurtma da dağıtılacak.

Konserler

25 Nisan Salı günü Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun Salih Sütoğlu şefliğinde sahne alacağı ‘Aşık Veysel Türküleri’ konseri Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 20:00’de yapılacak. Yine aynı yerde 27 Nisan Perşembe günü saat 20:00’de Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ‘Aşk ve Sevgi Şarkıları’ konseri ile sanatseverlerle buluşacak. 28 Nisan Cuma günü Büyükpark içinde bulunan Ayfer Feray Açık Tiyatrosu İzmir Rebetiko Korosu işbirliği ile gerçekleşecek ‘Mübadele’nin 100. Yılı Anma Konseri’ne ev sahipliği yapacak. Şef Berkant Atılgan yönetimindeki konser saat 20:30’da başlayacak.

Dünya Dans Günü

29 Nisan’da kutlanan ‘Dünya Dans Günü’ için hazırlanan etkinlik ise Büyükpark’ta yapılacak. ‘Barış, Dostluk ve Özgürlük için Dans’ temalı organizasyonda katılımcılar dans performansları ile göz dolduracak.

Tüm Bornovalılar’ın davetli olduğu etkinlik saat 18:00’de başlayacak.

Başkan İduğ’dan davet

Tüm vatandaşları etkinliklere davet eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Herkesi etkinliklerimizde görmekten mutluluk duyacağız. Kültür ve sanata değer veren bir belediye olarak böyle projelerde yer almaya özen gösteriyoruz. Uçurtma şenliklerinde şişme oyuncaklar, eğlenceli atölyeler ve çeşitli spor aktiviteleri yer alırken, çocuklara çeşitli ikramlarda da bulunacağız” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0