Tugay: Birinci vazifemiz Cumhuriyetimizi korumaktır!

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Karşıyaka Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resmi törene katıldı. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, İyi Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Yetkin Hafızoğlu, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri ile Karşıyakalı vatandaşlar da törende hazır bulundu.

Tugay: Birinci vazifemiz Cumhuriyetimizi korumaktır!

Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Başkan Tugay, “Bugün her türlü olumsuzluğa rağmen keyfini sürüp, nimetlerinden yararlandığımız Cumhuriyetimizi, 19 Mayısları yaratan kahramanlara borçluyuz. Yaşasın 19 Mayıs! Yaşasın 19 Mayıs’ı yaratanlar ve yaşatanlar” dedi.

DÜNYANIN EN ONURLU DİRENİŞİ 

19 Mayıs'ın yarattığı eşsiz mirasa sonsuza dek sahip çıkacaklarını söyleyen Başkan Tugay, törendeki konuşmasında şunları kaydetti: “104 yıl önce adı Bandırma olan bir gemiyle çıkılan yolculuk, Anadolu’ya ve halkına özgürlük ve bağımsızlık umudunu, kararlılığını ve cesaretini taşıdı. İstanbul’dan Samsun’a, Samsun’dan Ankara’ya “Dağ başını duman almış, güneş ufuktan şimdi doğar” diyerek yürüyenler, emperyalizmin açgözlü saldırganlığına, yerli ve yabancı iş birlikçilerine karşı “Halkız biz, yeniden doğarız ölümlerde” diyenlerle birlikte, dünyanın en onurlu, en namuslu ve destansı direnişini gösterdi. 100. yılına onurla, gururla ulaştığımız ve kuşkusuz bize yakışır biçimde kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti, bu büyük yolculuğun eseridir. Bugün bir daha haykırıyoruz ki, “Birinci vazifemiz” çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve bu eşsiz mirasa yakışmaktır.”

“KAHRAMANLARIMIZA BORÇLUYUZ” 

Büyük Önder Atatürk’ü ve mücadele arkadaşlarını sonsuz minnetle andıklarını vurgulayan Tugay “Büyük idealler için çıkılan büyük yolculuklar, tarihin belirli bir sürecinde başlayıp bitmez. Hele ki bu yolculuklar bir ülkenin kimliği, değerleri, aydınlığı ve ilerlemesi uğruna yapılıyorsa, kuşaktan kuşağa sürer. Bugün bu yolculuğun en önemli aşamalarından geçiyoruz. Tarih bizi, bu mirasa nasıl sahip çıktığımızla, kararımızla, irademizle sınıyor. Böylesi yolculuklar, Büyük Önderimizin söylediği gibi yorgunluğu, bıkkınlığı, umutsuzluğu reddeder. Bugün her türlü olumsuzluğa rağmen keyfini sürüp, nimetlerinden yararlandığımız Cumhuriyetimizi, 19 Mayısları yaratan kahramanlara borçluyuz. Başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu mirası var edip bizlere emanet etmek için, yaşamlarını seve seve vatanlarına armağan edenleri, onu paha biçilmez değerlerle donatıp insanlık bahçesinin en güzel çiçeğine dönüştürenleri, saygıyla, sevgiyle, minnetle, bağlılıkla anıyoruz. Yaşasın 19 Mayıs! Yaşasın 19 Mayıs’ı yaratanlar ve yaşatanlar!” dedi. 

ATAMIZIN İZİNDE YÜRÜYORUZ! 

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, bugün (19 Mayıs) düzenleyeceği kortej ile Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu sokaklara taşıyacak. “Atamızın İzinde 2. Yüzyıla Yürüyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek kortej, saat 19.30’da Karşıyaka Belediyesi önünden başlayacak. Çarşı’dan geçerek sahile çıkacak olan katılımcıların yürüyüşü Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önünde tamamlanacak. Burada da saat 20.00 itibarıyla Ersin Show ile muhteşem bir bayram kutlaması gerçekleştirilecek. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0