Torbalı'da sahte ve yasak tarım ilacı baskını!

Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe jandarma ekipleri kırsal Kuşçuburun Mahallesi’nde dev bir operasyona imza attı.

Torbalı'da sahte ve yasak tarım ilacı baskını!

Tarım Bakanlığı tarafından üretim izni bulunan tarihi geçmiş tarım ilaçları ve üretim izni yasaklanan tarım ilaçlarını piyasadan toplayarak; sahte ambalaj ve etiketler kullanıp halk sağlığı açısından büyük tehlike oluşturacak şekilde zirai ot ve böcek ilacını birbirine karıştırıp izinsiz üretim yapılan adrese baskın yapıldı.

Şüphelilerin, burada sahte etiket yapıştırdıkları tarihi geçmiş ürünleri ve yasaklı ilaçları piyasaya sokmaya hazırlandıkları öğrenildi. Çok miktarda zehir içeren madde ele geçirilirken, iş yeri yetkilileri gözaltına alındı.

2,5 MİLYONLUK DARBE

Ekipler yaptıkları operasyon sonucunda, 6 bin 759 litre ot ve böcek ilacı, 5 bin 900 litre zirai tarım ilaç artığı olan sıvı madde, 250 bin adet çeşitli markalara ait sahte marka etiketi, 300 bin adet boş plastik şişe, 300 bin adet boş plastik şişe kapağı, 1 adet şişe dolum makinesi, 2 adet 5 tonluk metal sıvı tankı ele geçirildi. Ele geçirilen ürünlerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 2.550.000 TL olduğu değerlendirirken, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, operasyonu gerçekleştiren zabıta ve jandarma ekiplerini kutladı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0