Torbalı Belediyesi ekibi 8 vatandaşı kurtardı

Torbalı Belediyesi 10 kişilik bir ekiple depremin ikinci gününden itibaren Hatay’da yaraları sarmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde hareket eden ekip, bugüne kadar 8 vatandaşın enkazdan sağ çıkarılmasında rol aldı.

Torbalı Belediyesi ekibi 8 vatandaşı kurtardı

Torbalı Belediyesi 10 kişilik bir ekiple depremin ikinci gününden itibaren Hatay’da yaraları sarmaya devam ediyor.  İlk olarak bölgede bir komuta merkezi oluşturan Torbalı Belediyesi ekibi, açılan WhatsApp ihbar hattı ile yakınlarına  ulaşamayan vatandaşları bilgilendirmek için enkaz bölgesine giderek yakınları hakkında bilgi topladı.  Böylelikle afet bölgesinde  önemli bir rol üstlenen belediye ekibi binlerce vatandaşa yardımcı oldu. Profesyonel bir ekiple sahada olan Torbalı Belediyesi ekibi depremde kurtarma çalışmalarında da yer aldı. Ekip arama kurtarma çalışmalarında 8 vatandaşın enkaz altından sağ olarak çıkarılmasında rol aldı.  Torbalı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kadir Gözütok’un da yer aldığı ekip can dostları da unutmadı.  Gözütok, afet bölgesinde 12 kedi ve bir köpeğin enkaz altından çıkarılmasını sağladı.

BÜYÜKŞEHİRLE KOORDİNELİ ÇALIŞILIYOR

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile beraber koordinasyon merkezi oluşturan Torbalı Belediyesi,  Çadırkent ve 3 bin kişilik aşevi kurdu. Yalnızca Torbalı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yer aldığı merkezde belediye ekibi lojistik destek sağlıyor. Bölgeye 20 metrelik sıklıklarla hangarlar kuran Torbalı Belediyesi, bölgenin tüm gıda, giyim, hijyen başta olmak üzere depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarının girişini sağlıyor. Ayrıca TDU Savunma Sistemleri A.Ş. tarafından Torbalı Belediyesi’ne teslim edilen 350 metrekarelik çadır bölgenin en önemli lojistik deposu olarak görev yapıyor. Eksiklikleri de tespit eden ekip yaraların sarılması için büyük bir özveri ile çalışarak, Hatay'ın tüm mahalle ve köylerine gıda, erzak, kıyafet, bebek bezi, mama desteğinde bulunuyor.  Ayrıca Torbalı'dan gelen TIR’ları da burada karşılayan belediye ekibi, kurulan lojistik destek çadırına TIR’ları indiriyor. Ekip, Torbalı Belediyesi, Torbalı Ticaret Odası ve Torbalı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nın gönderdiği TIR’ları da burada teslim alarak ihtiyacı olan vatandaşlara eşit bir şekilde dağıtmaya devam ediyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0