Suç duyurusunda bulunacaklar: Emniyet CHP’li Bakan için harekete geçti

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın polislerin promosyonlarına ilişkin yaptığı paylaşım nedeniyle Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Suç duyurusunda bulunacaklar: Emniyet CHP’li Bakan için harekete geçti

 Yüzde 188’lik artışla polis promosyonlarına en yüksek zammın yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, CHP’li Bakan’ın dezenformasyon yaptığı ifade edildi ve “Sayısız kez açıklama yapmamıza rağmen polisimizin maaş promosyonu üzerinden inatla dezenformasyon yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın polislerin promosyonlarına ilişkin yaptığı paylaşım nedeniyle Bakan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde polislere ödenen promosyonlar gündeme gelmiş ve emeklilere yıllık 7-8 bin lira, öğretmenlere 3 yıllık 20 bin lira promosyon ödemesi yapılırken polislerin yıllık promosyonlarının 300 lira olması büyük tepki toplamıştı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP’li vekil Bakan, emniyet Genel Müdürlüğü’nün polislerin promosyonlarına “çöktüğünü” iddia etmiş ve “Polisin promosyonuna çöken EGM’den ses yok. Üç maymun hikayesinde olduğu gibi görmedim, işitmedim, konuşmuyorum noktasındalar ancak Türkiye polisin sesine ses oluyor. Bu anlaşma ya iptal edilecek ya da iptal edilecek” demişti.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Bakan’ın paylaşımının ardından ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı ve Bakan hakkında suç duyurusunda bulunacağı ifade edildi.

Üstü kapalı bir şekilde terror örgütü bağlantısı vurgusu yapılan açıklamada Açıklamada, 18 Mart 2022'de Vakıfbank ile imzalanan maaş promosyon protokolünde polislere aylık ödenecek tutarın 104 TL'den 300 TL'ye çıkarak yüzde 188 artış sağlandığını belirtilirken Bakan ‘ın dezenformasyon yaptığı ifade edildi.

Suç duyurusuna ilişkin açıklamada “Sayısız kez açıklama yapmamıza rağmen polisimizin maaş promosyonu üzerinden inatla dezenformasyon yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Hakkında suç duyurusunda bulunalacaktır” denildi.

Açıklamada ayrıca ''Protokolde ısrarla anlamamazlıktan gelinen bir nokta da promosyon ödemesinde her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artış yapılacak oluşudur''  denildi ve 300 liranın sabit bir rakam olmadığı açıklandı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0