Soyer’in ‘Elektrik Fabrikası’ mesajına AK Partili Kaya’dan sert yanıt!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Tarihi Elektrik Fabrikası'yla ilgili sözlerini sert bir dille eleştirdi. Kaya, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Meslek Fabrikası'nın İstanbullu vakıflara devredileceği yönündeki haberleri hatırlatarak Soyer'e "İzmirliler olarak, İzmir'in senin elinde çürümesine de, mallarının başka şehirlere peşkeş çekilmesine de göz yummayacağız" diye çıkıştı.

Soyer’in ‘Elektrik Fabrikası’ mesajına AK Partili Kaya’dan sert yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, Büyükşehir’in 2019 yılında 35 milyon lira bedelle ihalesini kazandığı, ancak ihalesi Özelleştirme İdaresi tarafından iptal edilen Tarihi Elektrik Fabrikası için sosyal medya hesabından "Biz kararlıyız; Cumhuriyet mirasımızın çürümesine göz yummayacağız” mesajı paylaşmıştı.

Soyer’in bu açıklaması AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın büyük tepkisini çekti.

Kaya, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda geçtiğimiz günlerde Meslek Fabrikası’nın Büyükşehir tarafından İstanbul’da bir vakfa devredileceği yönündeki haberlere atıfta bulunurken, kentin trafik, altyapı ve koku problemlerini de hatırlatarak, “CHP'li Tunç Soyer, safsatayı bırak, İzmir'in ve İzmirlilerin gerçek gündemine bak!” dedi.

Kaya’nın ifadeleri şu şekilde:

“İzmir'in 123 yıllık tarihi Meslek Fabrikası'nı İstanbullu vakıflara vermeye kalk, sonra da çıkıp utanmadan "Elektrik Fabrikası çürümesin, bana verin" de. İzmirliler olarak, İzmir'in senin elinde çürümesine de, mallarının başka şehirlere peşkeş çekilmesine de göz yummayacağız.

CHP'li Tunç Soyer, safsatayı bırak, İzmir'in ve İzmirlilerin gerçek gündemine bak! Sen önce Belediye Başkanlığı yapıp, kentin trafik, alt yapı, koku, körfez kirliliği sorunlarını çöz ve delik deşik yollarını asfaltla!”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0