Soyer Tire’den seslendi: Bu ülkeyi taş atarak kurmadık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Tire’de düzenlenen aday tanıtım mitingine katıldı. Başkan Soyer, “14 Mayıs seçimleriyle Türkiye üç eşiği aşacak. Refah eşiği, ferah eşiği ve adalet eşiği” dedi.

Soyer Tire’den seslendi: Bu ülkeyi taş atarak kurmadık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe turları kapsamında Selçuk’un ardından Tire’ye geldi. Tire girişinde partililer tarafından karşılanan Başkan Tunç Soyer, otobüse binerek Tire sokaklarında yurttaşları selamladı. Yurttaşlar ise alkışlarla, bayraklarla, sloganlarla Başkan Soyer’e karşılık verdi.  Başkan Soyer’e Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Millet İttifakı’nın Milletvekili Adayları, Tire Belediye Başkanı Atakan Duran,  Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,  Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Millet İttifakı’nın ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş eşlik etti.

detail-photo-fancybox-0

Tire turunun ardından Tire Pazaryeri’nde mini bir miting düzenlendi. Yüzlerce Tireli alanı hınca hınç doldururken “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı, “Siyasette taş devrini bitireceğiz” yazılı pankartlar açıldı.

detail-photo-fancybox-1

“Bu ülkeyi taş atarak kurmadık”

Başkan Soyer, sözlerine Erzurum ve Buca’daki saldırılara yönelik barış ve kardeşlik mesajlarıyla konuşmasına başladı. Başkan Soyer, “Geçen akşam Erzurum’da taşla bizi sindirmeye çalıştılar. Taş devri bitti. Biz öyle bir medeniyetiz ki insanlığı, şehirleri kurmuş bir toplumuz. Biz, bu medeniyetleri, bu ülkeyi taş atarak kurmadık.  O taşı atanlar, bilsinler ki asla bizi sindiremezler, korkutamazlar. Çok az kaldı. Sonuna geldik. Bu halkın iktidarını kuracağız” şeklinde konuştu.

detail-photo-fancybox-2

“Bu ülkenin kaynaklarını eşit paylaşacağız”

Türkiye’de refahın adil paylaşılmadığını yineleyen Başkan Soyer, “Biz dünyanın en bereketli topraklarına, dünyanın en bereketli kültürüne sahip bir milletiz. Neden bu işsizlik, neden bu yoksulluk? İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran gençlerin sayısı 181 bin. Bu ülkede çalışanların yarısı asgari ücretle çalışıyor. Bu ülkenin kaynakları mı kurudu? Bu memleketin kaynaklarını bize çok görmüşler. Bize değil çetelere aktarmışlar. Kur korumalı hesaplarla 170 milyar lira devlet para ödedi. Bu bizim paramız. Biz o parayı o çetelere vermeyeceğiz. Bu memleketin kaynaklarını, bu memleketin güzel insanları için harcayacağız. İnsanlarımız artık doğduğu yerde doyacak. Çok az kaldı, göreceksiniz” dedi. 

“Üç eşiği aşacağız”

Başkan Soyer, “Bu seçimle üç eşik aşılacak. Birincisi refah eşiği. Refahı adil bir şekilde dağıtacağız. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Gençler işsiz kalmayacak.  İkincisi ferah eşiği. Ferah eşiği özgürlük demek, eşitlik demek. Bastıranlara inat özgürce düşüncemizi söyleyebileceğiz. Üçüncü eşik ise adalet eşiği. Adalet sadece mahkeme koridorlarında tecelli etmez. Eğitimde fırsat eşitliğidir. Liyakattir, gelir dağılımının eşit olması demektir, demokrasi demektir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında sizler bu ülkeye demokrasiyi getireceksiniz. Ben 14 yıl belediye başkanlığı yaptım. İktidar belediyesi olduğumuzda size bir yaptıysam bundan sonra on bekleyin. Ama ben de sizden söz istiyorum. Son sandık sayılana kadar sandıklardan ayrılmayın” diye konuştu.

detail-photo-fancybox-4

Başkan Soyer’in konuşmasının ardından Tireli çiftçi Songül Başkan sahneye çıkarak tarladan topladığı papatyaları Başkan Soyer’e verdi. Songül Başkan, “Biz Tire’nin kadın çiftçileri olarak yanımızda olduğunuz, destek verdiğiniz için teşekkür ederiz. Bizler de her daim sizin yanınızdayız” dedi.

“Barıştan, kardeşlikten, kucaklaşmadan yana olacağız”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “21 yılda ülkeyi büyük bir karanlığa boğdular. En çok kadınlarımız çekti. Kadınlarımızın haklarını tek tek elinden aldılar. Her gün ayrımcılıkla karşılaştılar. Kadınlar 14 Mayıs’tan sonra haklarını söke söke alacaklar. Gençlerimiz de hakkını alacak. Gençlerimizi açlıkla, işsizlikle sınadılar. Sınırı kevgire çevirenler kalkmış bize vatan dersi vermeye çalışıyor. Vatanı Katarlılara satanlar bize bayrak dersi vermeye kalkıyor. 21 yıldır Atatürk’ün adını ağzını almayanlar bize Atatürkçülük dersi vermeye kalkıyor.  Bu yalanlara kimse inanmaz. Bizi birbirimizden ayırmaya, bölmeye çalışıyorlar. Erzurum’daki rezilliği, Buca’daki rezilliği herkes gördü. Biz her zaman barıştan, kardeşlikten, kucaklaşmadan yana olacağız” diye konuştu.

detail-photo-fancybox-5

“Bir hayalimiz var”

Tire Belediye Başkanı Atakan Duran, “5 gün sonra 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çankaya Köşkü’ne çıkmasıyla bu bereket herkesi saracaktır. Görüşümüz belli tarafımız nettir. Ülkemizin içine düştüğü bu sistemden kurtulmak için hep beraber çok çalışacağız ve mecliste çoğunluğu yakalayacağız.  Bir hayalimiz var. Karnı tok, sırtı pek insanların geleceğe güvenle baktığı bir Türkiye istiyoruz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0