Soyer: İzmir’in bu hükümetten çok alacağı var!

CHP İzmir, seçim çalışmasının startını Kiraz’dan verdi. Kiraz Seçim Ofisi'nin açılışı da milletvekili adaylarının katılımıyla yapıldı. Burada konuşan Başkan Soyer, “Biz 4 yıldır bu kente hizmet veriyoruz.Tüm İzmir’e yetişmeye çalışıyoruz. İzmir’in bu hükümetten çok alacağı var. Onu alacağız.Bugüne kadar İzmir 40 verdi bir aldı. İzmir 2022’de 98 milyar vergi ödedi, 2 buçuk milyar lira yatırım aldı devletten.14 Mayıs sabahı o kırka bir oran, 40’a 40 olduğu vakit göreceksiniz baharlar gelecek" dedi

Soyer: İzmir’in bu hükümetten çok alacağı var!

Türkiye, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. Tarihi seçim için geri sayım devam ederken, siyasi partilerin milletvekili adaylarının belli olmasının ardından seçim çalışmaları başladı.

Bu kapsamda CHP İzmir İl Örgütü seçim startını Kiraz ilçesinden verdi. Kiraz Merkez Seçim Ofisi'nin açılışı 2.Bölge Milletvekili adaylarının katılımıyla yapıldı. 

Tanıtım toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı konuşmada iktidara ateş püskürdü.

“Biz neden bu kadar yoksuluz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de ülkenin yeterli kaynak ve imkanlarına rağmen yaşanan yoksulluğa ve İzmir’in verdiği vergiye oranla hükümetten hak ettiği yatırımı alamadığını belirterek, “İzmir’den gelirken yol boyu olağanüstü vadilerden, dağların aralarından geçerek geldik. Her baktığımız nokta cennet parçası. Bu kadar bereketli topraklar, en güzel iklim kuşağında olan bir memleket, bu kadar kadim kültürlere sahip bir ülke, arkamızda Atatürk ve atalarımız…. Ve biz neden bu kadar yoksuluz, neden bu sefalet neden? Bu bir kader değil. Bu bizi yönetenlerin yanlış yönetimi, haksız yönetimi, hukuksuz yönetimi, adaletsiz yönetimi yüzünden” dedi.

Yatırım eleştirisi

Başkan Soyer, “Bu güzelim cennet vatanda güler yüzle, sağlıkla, huzurla, birbirimizle kol kola, bambaşka bir hayatı kurabiliriz ve kuracağız. Çok az kaldı. Göreceksiniz, bu topraklarda güler yüzle, sağlıkla, mutlulukla yaşayacağız. Biz 4 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet veriyoruz.  Tüm İzmir’e yetişmeye çalışıyoruz. İzmir’in bu hükümetten çok alacağı var. Onu alacağız. Bugüne kadar İzmir 40 verdi 1 aldı. İzmir 2022’de 98 milyar vergi ödedi, 2 buçuk milyar lira yatırım aldı devletten… 14 Mayıs sabahı o kırka 1 oranı 40’a 40 olduğu vakit göreceksiniz baharlar gelecek” diye konuştu.

Seçim ofisinin açılışının ardından Başkan Soyer, ilçe esnafını ziyaret etti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0