Soyer duyurdu: Büyükşehir'den öğrenciler için yurt hamlesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin kira ve yurt sorununun önüne geçmek için harekete geçti. Başkan Tunç Soyer, öğrenciler için Bornova ve Buca'da iki yurt kiraladıklarını duyurdu.

Soyer duyurdu: Büyükşehir'den öğrenciler için yurt hamlesi

Üniversite öğrencilerinin yurt ve ev kiralarındaki fahiş fiyatlar nedeniyle Türkiye genelinde başlattığı ‘Barınamıyoruz Hareketi’, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Öğrencilerin yurt önlerinde ve parklarda yatmaya başlamasının ardından belediyeler de harekete geçmeye başladı.

İlk olarak Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir ve Mustafa Kemal Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan iki misafirhaneyi öğrenci yurduna çevirirken İzmir Büyükşehir Belediyesi de duruma el attı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Buca ve Bornova’da iki yurt kiraladıklarını duyurdu. 

Özel yurt sahipleriyle kontenjan için görüşme halinde bulunduklarını belirten Başkan Soyer “Kira artışları nedeniyle öğrencilerimizin yaşadığı mağduriyetin farkındayız. Gençlerimiz için Buca ve Bornova'da iki yurt kiraladık. Özel yurt sahipleriyle ise kontenjan için görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ülkenin geleceğini, sokakta sahipsiz bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan ev sahiplerine de bir çağrıda bulunan Soyer, "Zor günlerde gösterdiğimiz dayanışmayı çocuklarımız için de göstermek mecburiyetindeyiz. Aydınlık yarınlara ancak aydın gençlerimizle varacağımızı unutmayalım" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0