Soyer'den 'milliyetçilik' mesajı: Hamasetle olmaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu öncesi milliyetçilik hakkında daha önce yaptığı konuşmaya ait bir video paylaştı. Öte yandan Soyer başka bir paylaşımında ise, “Hepimiz daha ferah, daha fazla refah ve daha fazla adalet olan bir memleket istiyoruz ve bunu sandıkta başaracağız” açıklamasını yaptı.

Soyer'den 'milliyetçilik' mesajı: Hamasetle olmaz!

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından "Hamasetle milliyetçilik olmaz." mesajı verdi.

Soyer, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu öncesi sandığı en çok etkileyen söylemlerin başında gelen milliyetçilik hakkında daha önce paylaştığı bir videoyu tekrar paylaştı.

Soyer videoyu, “Hamasetle milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik ve yurtseverliğin temeli önce vatanın toprağına, bereketine, suyuna, havasına sahip çıkmaktır” ifadeleriyle paylaştı.

Soyer paylaştığı videoda ise şu ifadeleri kullandı:

"Milliyetçilik deyince kimse mangalda kül bırakmaz. Milliyetçilik, eğer sen nehrine sahip çıkıyorsan, gölünü kurutuyorsan, dağına, ağacına, çiçeğine sahip çıkmıyorsan nerede kaldı milliyetçilik? Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının bıraktığı, bizim atalarımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkmazsak ve onları, bizden sonra gelecek bu bebelere torunlarımıza, aynı temizlikte aynı pırıl pırlılıkta bırakmazsak hiçbirimiz milliyetçilikten bahsetmeyelim. Bunun için biz bu toprakların zenginliğini, mirasını, atalarımızın bize bıraktığı bu büyük zenginliği koruyacağız kardeşim. Sonuna kadar koruyacağız. Kimsenin katletmesine izin vermeyeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız"

"HAYDİ, KAZANALIM"

Öte yandan Tunç Soyer, başka bir paylaşımında İzmirlilere seslenerek sandık mesajı verdi. Soyer, "Kuruluşun ve kurtuluşun kalbi İzmirim, Hepimiz ferah, refah ve adaletli bir memleket istiyoruz, bunu hakkediyoruz ve bunu sandıkta başaracağız. Sadece kendimiz için değil, Türkiye’nin geri kalanı için de bunu yapmak zorundayız. Haydi, kazanalım." mesajı paylaştı.

"REKORUMUZU YENİLEME ZAMANIDIR”

“Kuruluşun ve kurtuluşun kalbi İzmir’im. Tercihini her zaman vicdanından, kalbinden, aklından yana yapan kıymetli hemşerilerim. Tarihi 14 Mayıs akşamı demokrasiden yana oy kullanan tüm yurtsever yurttaşlarım, hepinizi canı yürekten kutluyorum. Teşekkür ediyorum. 2019 yılında yüzde 58,10 yani 1 milyon 549 bin 693 gibi rekor bir oyla beni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yapmıştınız. Pazar günü ise Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 63,30 yani 1 milyon 939 bin 400 oy ile rekor bir destek verdiniz. Şimdi kendi rekorumuzu yenileme zamanıdır. Sadece kendimiz için değil, Türkiye'nin geri kalanı için de bunu başarmak zorundayız. Tıpkı 100 yıl önce işgal altındaki bu ülkeyi kurtarıp pırıl pırıl bir Cumhuriyeti bizlere teslim eden atalarımız gibi, şartlar ne olursa olsun, yılmayacak, umudumuzu ve kazanma inancımızı koruyacak, asla teslim olmayacağız. Göreceksiniz; pırıl pırıl bir geleceğin hep birlikte kapılarını açacağız. Çünkü hepimiz daha ferah, daha fazla refah ve daha fazla adalet olan bir memleket istiyoruz ve bunu hak ediyoruz. Bunu sandıkta başaracağız

"KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDA DURACAĞIZ"

Milleti temsil eden bir halk iktidarı yani demokratik bir memleket kurmak için 28 Mayıs’ta olanca gücümüzle yine sandıklara gideceğiz, yine sandıklara sonuna kadar sahip çıkacağız. Memleketimizin bugününü ve geleceğini görerek hayatını ortaya koyan, hiçbir zaman hiçbir kolaycılığa tenezzül etmeden sevgi dilini topraklarımızda tekrar hakim kılmak isteyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında duracağız. Bizim yerimiz tam da burası. Haydi, kazanalım!”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0