Soyer: Değişim bizim elimizde!

Bu yıl ilk kez düzenlenen Wenergy – Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ve Kongresi ile bu yıl ikincisi yapılan We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Değişim bizim elimizde. Dönüşümü tam da bu noktadan başlattık. İzmir’de yaşamı birleşe birleşe dönüştürüyoruz” dedi.

Soyer: Değişim bizim elimizde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Wenergy – Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ve Kongresi ile ikinci kez yapılan We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de başladı. 11 Mayıs’a kadar sürecek fuarların açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, sektör profesyonelleri ve yabancı satın almacılar katıldı.

Soyer: “ İzmir’de yaşamı birleşe birleşe dönüştürüyoruz”

İzmir'in iki önemli fuara ev sahipliği yaptığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün kuraklığı, yoksulluğu, iklim krizini, gıda güvenliğimizin tehlike altına girmesini ve afetleri aynı anda yaşıyoruz. Bizler hem çok talihsiz, hem de çok şanslıyız. Talihsiziz... Çünkü doğanın bir parçası olarak eğlenmeyi, üretmeyi, yemeyi, içmeyi unuttuk. Doğanın hakimi olduğumuz yanılgısına düştük ve hayatı kendimize zindan ediyoruz. Yine de çok şanslıyız çünkü artık sorunun kaynağını biliyoruz. Değişim bizim elimizde! İşte biz, İzmir’de dönüşümü tam da bu noktadan başlattık. İzmir’de yaşamı birleşe birleşe dönüştürüyoruz” dedi.

“Doğada çöp üreten tek tür İnsan”

Doğa 'çöp' üretmez diyen Başkan Tunç Soyer, “Doğada atık diye bir şey yoktur. Dünyada çöp üreten tek tür insan... Bu bize çok yalın bir şekilde şunu anlatıyor. Dönüşüm önce zihinlerimizde, düşüncemizde başlamalı. Doğanın kaynakları sınırlı, kendi ihtiyaçlarını ise sınırsız gören insan merkezli düşünce, artık son dönemlerini yaşıyor. Geleceğin dünyasını inşa etmek istiyorsak, ekoloji ve ekonomi arasındaki uyumu tarif etmek zorundayız. Çünkü doğa yoksa hayat da yok” dedi.

Soyer İzDönüşüm'ü anlattı: “İzmirlilere teşekkür ediyorum”

İzDönüşüm projesini anlatan Başkan Tunç Soyer, “İzDoğa ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairemiz’in başlattığı bu çalışmayla İzmir için hayal ettiğimiz üç büyük hedefe aynı anda ulaşıyoruz. Birincisi doğayı koruyoruz. İkincisi şehrimizin ekonomisini güçlendiriyoruz. Ve üçüncüsü sokak toplayıcılarını istihdam ediyor, onlara sağlıklı çalışma koşulları sunuyoruz. Şehrimizdeki atıkları henüz kaynağındayken, yani '0 noktasında' ayrıştırıyoruz. Geçtiğimiz Nisan ayında, Karşıyaka, Karabağlar, Buca ve Narlıdere'nin ardından Bornova, Bayraklı ve Menderes ilçelerimizi de ağa kattık. Çeşme'de ise tekstil atıklarımız İzDönüşüm tarafından toplanıyor. Bu süreci şu anda 8 ayrı ilçemizde büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Gururla söyleyebilirim ki bu İzmir nüfusunun üçte biri demek. Bu süreçte, kurduğumuz ayrıştırma sistemi ve kamuoyu oluşturma faaliyetleriyle tüm İzmirlileri ambalaj atıklarını çöp yerine, geri dönüşüm kutularına atmaya teşvik ettik. Ve İzmir’in sağduyulu insanları bu çağrımızı yanıtsız bırakmadı, her birine teşekkür ediyorum” dedi.

“12 farklı şehirden katılımcı, 49 ülkeden ziyaretçiyi ağırlıyoruz”

WE-Cycle ve WEnergy EXPO fuarlarının dönüşüme vurgu yaptığını söyleyen Soyer, “Dönüşüm! Hemen, şimdi. Bu fuarlar, ekonomi ve ekolojinin birlikte büyümesi gerektiğine inanan çok sayıda kurumun iradesi ve gayretleri sonucunda bu noktaya geldi. Yaklaşık yirmi ürün grubunun katıldığı fuarımızda; arıtma, atık gaz, yeşil enerji, geri dönüşüm teknolojileri gibi başlıkların yanı sıra; enerji sektörüne hizmet veren kuruluşlar ve sivil toplum kurumları yer alıyor. Bugün İstanbul’dan, Konya’ya, Giresun’dan Tekirdağ’a kadar 12 farklı şehrimizden katılımcılar bizimle. Dahası Hindistan’dan ABD’ye yaklaşık 49 ülkeden ziyaretçiyi fuarımızda ağırlayacağız” dedi.

Kasapoğlu: “Wenergy hem We-Cycle Fuarları ülkemiz açısından çok kıymetli”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “Temiz enerji yaygınlaştırılması gereken bir alan. Teknolojilerinin ne kadar kıymetli olduğunu temiz enerjiye yönelik yeni projelerin ne kadar değerli olduğunu hepimiz biliyoruz. Temiz enerjiyi yaygınlaştırmamız gerekiyor. O yüzden hem Wenergy hem We-Cycle Fuarları ülkemiz açısından çok kıymetli. Uzun yıllar bu çalışmaların devam etmesini diliyorum. Katkısı olan herkesi tebrik ediyorum” dedi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Doğaya bırakılan atık miktarının azaltılması israfın önüne geçilmesi ülkelerin ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır. Bu fuarların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorgancılar: “Tunç Soyer'e vizyonu başarısı nedeniyle teşekkür ediyorum”

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Hepimizin aile olarak başlayarak ürettiğimiz ve tükettiğimiz her ürünün sonuna kadar takipçisi olarak üzerinden gelebileceğimiz bir konu. İzmir'in İklim Nötr ve Akıllı Şehirler misyonunda öncü şehir unvanını elde etmiş olması da bunun ayrı bir göstergesidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e koymuş olduğu bu vizyondan ve başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizde sadece İstanbul ve İzmir seçildi. 81 il var 79 ilimiz daha bu konuyla ilgili çalışıp bu başarıyı illerine taçlandırmalarının doğru olduğunu düşünüyorum. Bu fuarın geleceğimiz fuarı geleceğimizin sergilendiği bir fuar olarak görüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Özpoyraz: “Emek ve sabır gerektirir”

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, “Bir fuarı ilk kez hayata geçirmek emek ve sabır gerektirir. Fuarların sürekliliğini sağlamak da aynı oranda azim ve çaba gerektirir. Bugün özellikle iklim değişikliği konusunda dünyada cesur adımların atıldığı bir süreci yaşıyoruz” dedi.

“Bu fuarda yer aldığımız için mutluluk duyuyoruz”

Siemens Elektrifikasyon Otomasyon İş Birimi Yurtdışı ve Enerji Üretimi Satış Müdürü Ediz Gizlier, “Siemens Türkiye'nin Siemens'i olarak 167 yıldır Türkiye'de bulunuyoruz. Güzel İzmir'imizde bu fuarda yer aldığımız için mutluluk duyuyoruz” dedi. EFOR Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “Çok önemli iki fuar, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. BİFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural, “Destekleriniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Wenergy – Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ve Kongresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ, BİFAŞ ve EFOR Fuarcılık ortaklığında ilk kez düzenleniyor. We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı ise bu yıl ikinci kez İZFAŞ ile EFOR Fuarcılık ortaklığında yapılıyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0