Sendikada ‘tehdit’ ve ‘darp’ iddiası

İzmir Eğitim İş Sendikası 3 No’lu Şube’de Çiğli İlçe Temsilcisi Serdal K.’nin geçtiğimiz aylarda şube üyesi İlyas M.’nin evine zorla girdiği ve silahla tehditler savurup, darp ettiği iddia edildi. Serdal K.’nin sendika genel merkezi tarafından görevden alındığı öğrenildi.

Sendikada ‘tehdit’ ve ‘darp’ iddiası

İzmir’de Eğitim İş Sendikası 3 No’lu Şube’de geçtiğimiz aylarda skandal bir olay yaşandığı iddiası ortaya atıldı.

Kamubiz.com sitesinde yer alan iddialara göre şubenin Çiğli İlçe Temsilcisi Serdal K., 13 Mart 2022 günü Eğitim İş İzmir 3 No’lu Şube Üyesi İlyas M.’nin telefonlarına cevap vermemesi üzerine evine gitti. İkametgahında tek başına olduğu öğrenilen İlyas M.’nin dairesine zorla girdiği öne sürülen Serdal K.’nin belinden tabanca çıkararak İlyas M.’yi ölümle tehdit ettiği ve fiziksel şiddet uygulayarak yaraladığı iddia edildi.

İlyas M.’nin olayın ardından hastaneye giderek darp raporu aldığı ve Serdal K. hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi. Ayrıca konuyla ilgili İzmir 3 No’lu Şube’ye gerekli disiplin işlemlerinin başlatılması için dilekçe verildiği de aktarıldı.

Yaşanan olayın mahkemeye intikal ettiği ve yargı sürecinin devam ettiği, Serdal K.’nin ise sendika genel merkezi tarafından görevden alındığı öğrenildi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın da olayla ilgili ayrı bir soruşturma başlattığı belirtildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0