''Sedat Peker'den depremzedelere 50 milyon TL bağış iddiası''

''Sedat Peker'den depremzedelere 50 milyon TL bağış iddiası''

Dün akşam depremzedelere yardım için düzenlenen 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasında sosyal medya tecritinde bulunan Sedat Peker ile ilgili olarak bir iddia ortaya atıldı. Yunanistan'dan bağlandığını söyleyen ve 50 milyon TL bağış yapan Savaş Ateş isimli bir kişinin kızlarının isimleri Peker'in kızlarının isimleri ile aynı olunca bağış yapan kişinin aslında Sedat Peker olduğu öne sürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve sosyal kooperatif statüsünde kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan ihtiyacharitası.org, Kahramanmaraş ve Hatay depremzedelerine yardım edebilmek için 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasını dün yeniden hayata geçirdi.

Halk TV özel yayını ile gerçekleştirilen kampanyada 33 bin 98 aileye kira desteği için 330 milyon TL toplandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Hedefimizi aştık" şeklinde konuştu.

SAVAŞ ATEŞ SEDAT PEKER Mİ?

Kampanyadaki en büyük bağışı 50 milyon TL ile Savaş Ateş isimli bir vatandaş gerçekleştirdi. Yunanistan'dan yayına bağlandığını iddia eden Savaş Ateş, "Aile şirketi olarak, Yunanistan'dan 50 milyon TL bağışlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında ise, "Kızlarım Lina ve diğer kızım Mila, onların adına bu bağışı yapıyorum. Biz her zaman Türküz, Türkiye'nin yanındayız. Tekrardan Türkiye'de ölen aileler için onların acısı bizim acımız" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmenin ardından sosyal medyada ses getiren bir iddia ortaya atıldı. Kullanıcılar bağışı yapan kişinin söylediği Lina ve Mila isimlerinin Sedat Peker'in kızlarının isimleriyle aynı olmasına dikkat çekti. Durum böyle olunca da bağış yapan kişinin Sedat Peker olduğu iddia edildi.

'SİNAN ATEŞ' DETAYI

Bu iddianın yanı sıra Peker'in 30 Aralık 20222'de Ankara'da suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'e gönderme yaparak 'Savaş Ateş' adını seçtiği iddiası gündeme taşındı.

ÖZGE PEKER'DEN AÇIKLAMA

Bu gelişmenin ardından Sedat Peker'in eşi Özge Peker, Instagram hesabından bir açıklama yayınladı. Özge Peker, 50 milyon liralık bağışın Sedat Peker tarafından yapılmadığını duyurdu.

Özge Peker açıklamasında, "Dün akşam saatlerinde Halk TV kanalında yapılan çok değerli bir yardım organizasyonunda bir bağışın aslında eşim tarafından yapıldığı sosyal medyada, bazı haber sitelerinde yer almıştır. Bu yardım eşime ait değildir" ifadelerine yer verdi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2023, 15:50

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0