Saygılı'dan Soyer'e '120 dakika' yanıtı: Prim yapma peşinde!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "İzmirlilerin yararına olan bir uygulamayı hayata geçirmemizi engelliyorlar. Hep böyleydiler" açıklamasına tepki göstererek, "90 dakika uygulamasını kaldıran, halkın isyanına rağmen kararlarında ısrar eden CHP’li Büyükşehir Belediyesi; seçime 'Biz teklif ettik, reddedildik' diyerek prim yapma peşinde" dedi.

Saygılı'dan Soyer'e '120 dakika' yanıtı: Prim yapma peşinde!

 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkan Tunç Soyer’in talimatıyla hazırladığı “Toplu Ulaşımda 120 Dakika Ücretsiz Aktarma Uygulaması”na ilişkin teklif, olağanüstü toplanan UKOME Genel Kurulu’nda görüşülmüş, teklif merkezi idareyi temsil eden kurum ve kuruluşların verdiği ret oyları sonucu oy çokluğuyla reddedilmişti.

Kararın reddedilmesinin ardından yazılı açıklama yapan Soyer, "İzmirlilerin yararına olan bir uygulamayı hayata geçirmemizi engelliyorlar. Hep böyleydiler. Ama yılmadık, yılmayacağız da… O teklifi yeniden UKOME’ye taşıyacağız. Halkımız takip etsin. Kim samimi, kim değil görsün; kararını versin.” demişti. 

Soyer'in bu açıklaması tartışmalara neden olurken, bir tepki de AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan geldi.

AK Partili Saygılı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"GÜNAYDIN SOYER"

"Yine günaydın Soyer! Seçime 25 gün kala, giderayak yapılan dayanaksız bir gövde gösterisinin kime ne faydası olabilir ki!

PRİM YAPMA PEŞİNDE

90 dakika uygulamasını kaldıran, halkın isyanına rağmen kararlarında ısrar eden CHP’li Büyükşehir Belediyesi; seçime “Biz teklif ettik, reddedildik.” diyerek prim yapma peşinde.

ŞOV OLSUN, LAF OLSUN, TORBA DOLSUN

Üstelik yine yasal zemin, yasal süreç, işleyiş tanımadan bunu yapmakta. Konuyla ilgili bir etüt yapılmadan, paydaş kurumlar bilgilendirilmeden; sadece şov olsun, laf olsun torba dolsun diye kamuoyuna açıklama yapmak; İzmir halkına karşı sergilenen bir ciddiyetsizliktir.

DAHA ÖNCE NERELERDEYDİNİZ?

Kaldı ki; UKOME kararı, “Red” değil; izlenecek yolun belirlenmesi için teknik kurula sevktir. ‘Daha önceleri nerelerdeydiniz!’ demezler mi? Eğer Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ, bu sözü vermeseydi, akıllarına gelecek miydi? CHP; mevcuduyla, adayıyla İzmir’i çantada keklik gören yaklaşımını sürdürmekte, halkın aklıyla dalga geçmektedir.

PANİĞE KAPILMIŞLARDIR

Cumhur İttifakı’nın gerçeklerle örtüşen, halkın beklentilerine yanıt veren vaatleri karşısında paniğe kapılmışlardır. İzmir, aslında ne yapmak istediklerini görmektedir ve havanda su dövülen bir 5 yıla daha ‘evet’ demeyecektir.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0