Pehlivan’dan ‘satış yetkisi’ sonrası ilk açıklama: Aksoy’a yargı yanıtı

Mülkiyeti belediyeye ait olan 1 milyon 600 bin metrekarelik Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki parsellerin kat karşılığı satışı, takası, yap-işlet-devret modeli hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi, inşaat sözleşmesi yapılması için belediye başkan vekiline ve belediye encümenine yetki verilmesi önergesi Menemen Belediye Meclisine oy çokluğuyla kabul edildi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, meclis kararını değerlendirirken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un satışa ilişkin sözlerine de yanıt verdi.

Pehlivan’dan ‘satış yetkisi’ sonrası ilk açıklama: Aksoy’a yargı yanıtı

Menemen’de CHP ve AK Parti arasında iplerin gerilmesine neden olan, mülkiyeti belediyeye ait olan ve yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki parsellerin kat karşılığı satışı, takası, yap-işlet-devret modeli hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi, inşaat sözleşmesi yapılması için belediye başkan vekiline ve belediye encümenine yetki verilmesi hususu dün gerçekleştirilen belediye meclisinde görüşüldü.

5 saat süren gerilimli meclisin sonunda ilgili önerge Millet İttifakı’nın ‘ret’, Cumhur İttifakı ve bağımsız meclis üyelerinin ‘evet’ oyuyla birlikte oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclisin ardından TR35’e konuşan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, meclis kararını değerlendirirken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un satışa ilişkin sözlerine yanıt verdi.

“22 YILDIR CHP’DE OLAN BİR BELEDİYEYİ DEVRALDIK BİZ”

Satış yetkisinin verilmesi hususunda meclis üyelerinin en çok üzerinde durduğu “borç” konusuna değinen Pehlivan, borçların geçmiş dönemlerden geldiğine dikkat çekti ve “Menemen Meclisi’nin almış olduğu kararın Menemenimize ve Menemenlimize hayırlı olmasını diliyorum. Tabi boş yere çok ciddi kamuoyu oluşturulmaya çalışıldı. Daha önceki belediye başkanları tarafından da. Biz kendimizden emindik. Meclis üyesi arkadaşlarımızı da bu konuda ikna edebildiğimiz için çok mutluyuz. Çünkü biz doğru işler yapma peşindeyiz. Şu anki mevcut Villakent arazisi çok kıymetlendi. Malumunu pandemi ve depremden sonra insanların yatay mimariye olan ilgisinden dolayı gerçek değerini bulduğuna inandığımız bir süreç. Bu sadece gerçek değer anlamı taşımıyor. Şu anda Menemen Belediyesi çok ciddi bir borç girdabı içerisindeydi. Şu anda yaklaşık 750 milyon liralık bir borcumuz söz konusu. Bu borçları biz yapmadık. 22 yıldır CHP’de olan bir belediyeyi devraldık biz. Menemenimiz bizim her şeyimiz. Menemenimizin karış yerini satma arzusunda olmadık olmayız da hiçbir zaman ama gelinen nokta bizi zorladı” dedi.

“GÜÇLÜ BİR İRADEYE SAHİP OLMAK GEREKİYOR”

Aksoy’un satış yetkisinin verilmesi durumunda göreve geldiğinde yargı yoluna gideceği söylemlerini de yanıtlayan Pehlivan, “Sonuç itibariyle Sayın Serdar Aksoy, Menemen Belediye Başkanı sıfatıyla görev yapmayan bir konuda. Ama seçilmiş bir kişi sonuç itibariyle. Bu tip açıklamaları yapıyor. Ben bunu doğal karşılıyorum. Tabii ki de yapacaktır. Ama şu unutulmasın: CHP yönetiminde olan belediye başkanı bu alanda 2 bin dönüm araziyi çok uzun yıllar önce zaten sattı. Daha önceki dönem belediye başkanı da buranın ticari alanlar kısmında da satış yetkisi aldı, kullanamadı. Sayın Serdar Aksoy da bu konuyla ilgili satış yetkisi aldı ama 10 ay sonra da iade ettiler. Tabi bu işlemleri burada yapabilmek adına güçlü bir iradeye sahip olması gerekiyor buradaki kişinin. Bu iradeyi inşallah biz gösteriyor ve problemi çözüyor olacağız. Sonuç itibariyle bizler görevde kaldığımız sürece memleketimiz için hizmet etmek zorundayız. Biz bu göreve geldiysek yarın öbür gün ne olacak çekincesiyle hizmet etmedik etmeyeceğiz. Biz burada görev yaptığımız süre boyunca Menemenli hemşerilerimizin hepsinin emrinde olacağız” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0