Özgür Özel: Filiz Ceritoğlu Sengel'e Tam Destek!

CHP Lideri Özgür Özel, Selçuk Belediye Baaşkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel'in proje tanıtım lansmanında yaptığı konuşmada, "Bu partinin bir adayı var. Selçuk’taki adayı işte burada Filiz Ceritoğlu Sengel’dir. Genel başkan olarak söylüyorum; Atatürk’ün kurduğu partide emaneti üstlenen, onun emanetine sahip çıkan genel başkan olarak söylüyorum; CHP’nin adayı Filiz hanımdır. Filiz başkana sahip çıkmak her CHP’linin boynunun borcudur. Ben İzmir’deki bütün kadın adaylarımızı, önce İzmir’in kadınlara emanet ediyorum" dedi.

Özgür Özel: Filiz Ceritoğlu Sengel'e Tam Destek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bugün İzmir'de son durağı Selçuk oldu. Özel, Selçuk Adyayı Filiz Ceritoğlu Sengel'in proje lansmanına katılım sağladı.

"SELÇUK'UN EKONOMİSİ BERBATTI"

Lansman sonrası açıklamalarda bulunan Özel, "2019 seçimlerinde sizlerden bir şey istemiştim. O zaman belediye biz de değildi. Ancak bir cumhuriyet kadınını, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusunu elinden tutup havaya kaldırıp size emanet etmiştim. O günden sonra Selçuk'ta işler CHP için iyiye gitmeye başladı. Bugün Selçuk'ta o gün bulunduğumuz yerden ileri bir noktadayız. Bütün zorluklara rağmen ne belediye işçisini ne esnafı yalnız bırakmayan güçlü bir yönetim sergiledi. Ayrıca belediyenin ekonomik tablosu berbattı. AKP-MHP'den alınan belediyeler borç boyunu aşmıştı. O borcu ödemek kentin çıkarlarını gözeten sosyal demokrat belediye başkanlarına kalıyor. Dünya kadar borç ödendi, israf bitti. O günden bugüne Filiz Ceirtoğlu Sengel Selçuk'ta size verdiğiniz oyu helal ettirdi hem de bizleri onurlandırdı" dedi. 

"SOYLU FİLİZ HANIM'A KAFAYI TAKTI" 

Eski İçişleri Balnı Süleyman Soylu'nun Filzi Ceirtoğlu Sengel'e kafayı taktığını ileri süren Özel, "Süleyman Soylu uzun süre İçişleri Bakanlığı yaptı. Türkiye'ye 2 kişiye kafayı taktı. Biri Ekrem İmamoğlu diğer Filiz Ceirtoğlu Sengel. Filiz Hanım'a kafayı taktı dedi ki, 'vay efendim nasıl Efes Selçuk dersin?' Hala davalarımız devam ediyor. O gün söylediğim gibi, Filiz Başkan sen kimseden korkma, karıncanın kardeşi var, o da CHP'lilerdir" ifadelerine yer verdi. 
Özel'in açıklamaları şu şekilde;

"İKİNCİ YÜZYILA KADIN DEVRİMİ"

CHP kavgaların gerilimlerin partisi değil. Mayıs ayında iki ittifa yarıştı. Cumhur ittifakından da ayrılan oldu bizden de ayrılan oldu. Cumhur İttifak'ından Yeniden Refah Partisi ayrıldı. Birlikteyken ondan iyisi yok ayrılınca, 'ip canbazı, zübük, şantajcı' diyor. Biz ise bizden ayrılanlara, 'canı sağ olsun' diyoruz. Bizim kendimizden olan kimseye kötü sözüm olmaz. Partinin gerçekleri vardır ve bu partinin bu seçimde yüzünü öne düşürmemiş, anketlerde yüksek memnuniyet oranıyla yeniden aday olmuş bir adayı vardır. Filiz Ceritoğlu Sengel'e sahip çıkmak her CHP'linin boynunun borcudur. İzmir'de bundan önce Cumhuriyet tarihinde aday yapılmış ve seçilmiş 6 kadın belediye başkanından biriydi. Kendisi yeniden aday gösterildi. 9 kadın adayla CHP, ikinci yüzyılını da bir kadın devrimi ile damga vuracaktır. Ben İzmir'deki kadın adaylarımızı İzmir'in kadınlarına sonra İzmir'in centilmen erkeklerine emanet ediyorum.

"İZMİR'İN KADINLARINA EMANET"

Bu partinin bir adayı var. Selçuk’taki adayı işte burada Filiz Ceritoğlu Sengel’dir. Genel başkan olarak söylüyorum; Atatürk’ün kurduğu partide emaneti üstlenen, onun emanetine sahip çıkan genel başkan olarak söylüyorum; CHP’nin adayı Filiz hanımdır. Filiz başkana sahip çıkmak her CHP’linin boynunun borcudur. Ben İzmir’deki bütün kadın adaylarımızı, önce İzmir’in kadınlara emanet ediyorum.

KEMER SIKTIRACAK ACI REÇETE İÇİRECEK 

14-28 Mayıs'ta bütün umutlarımıza rağmen seçimleride hepimize üzen sonuç oldu. 4 yıl daha seçim olmayacak. Genel iktidarın yerelden dengelenmeye ihtiyacı olması. Bu iktidarın her şeye rağmen oy alması durumunda, 'emekliler, çiftçiler, memurlar, esnaflar bu duruma rağmen bize oy veriyor' diye düşünüp bundan sonra 4 yıl boyunca kemerleri size sıktırması ve acı reçeteleri size içirmesi gündeme gelecektir. Bunun önüne geçmenin tek yolu iktidara sarı kart göstermek, 'bizi hesaba katmak zorundasın' demek durumundayız. 

SELÇUK KAZANACAK 

Karşımızda Cumhur İttifakı var, görevi korkutmak, tehdit etmek, şantaj yapmak, toplumu kutuplaştırmak. Biz kutuplaştıranlara inat kucaklaşmaya geliyoruz. Biz umudun, sevginin ittifakı. İttifakımız gücünü milletten renklerini ay yıldızlı bayraktan almaktadır. Bizim ittifakımızın adı Türkiye İttifakı’dır. Selçuk’taki sosyal demokratları, milliyetçi demokratları, haramdan yalandan bıkmış muhafazakar demokratları, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi’yle, yerlisi ve göçmeniyle, yüreğinde vatan, millet sevgisi olan herkesi Türkiye ittifakında birleşmeye davet ediyorum. Filiz Ceritoğlu Sengel kazanacak, Selçuk kazanacak. Cemil Tugay kazanacak, İzmir kazanacak. Türkiye İttifakı kazanacak, Türkiye kazanacak."

"SÖKE SÖKE ALMASINI BİLİRİZ" 

Selçuk  Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel ise konuşmasında, "Bugün hep beraber buradayız. 2019’da belediyeyi devraldığımızda ciddi bir borç yükü altındaydı. Ama bunu hiçbir zaman kendimize bahane etmediğimiz gibi bununla ilgili uzunzca konuşmadık. Hep çalıştık, çabaladık. Bir amacımız vardı, o da Efes Selçuk'un daha güzel yarınlara emin adımlarla gidebilmesi. Tam belediyeyi rahatlatmışken pandemiyle karşılaştık. Hepimiz evimizdeydik ve o sırada Selçu Belediyesi'nin emekçileriyle birlikte bizler sizler için ne yapabiliriz diye düşünürken sizlerle dayanışmanın ne kadar güzel olduğunu anladık. Hep heraber bir yol yürüdük. Yaraları beraber sardık. Çocuklar gıdadan eksik kalmasınlar diye gıda erişimini başlattık. Eğitimden eksik kalmasınlar diye köylerden çocukları taşıdık. Amacımız geleceğe köprü atabilmekti. Gçetiğimiz 5 yıl boyunca yaptıklarımıza ek olarak projelerimiz uygulamaya hazır. AK Parti’nin rezil ettiği Selçuk Belediyesi’nin bütçesi düzeltilmiş haliyle hazır. O yüzden bizler sadece seçimi atlattıktan sonra uygulamaya hazır, tek yapmamız gereken 31 Mart’ta tekrardan sizlerin oylarıyla belediye başkanı olarak seçilmem. Ben size güveniyorum. Bundan sonrası için çok daha emin adımlarla ilerliyoruz. Zorlandık mı, evet. Her türlü sürenin sonu bize denk geldi ama hiç yılmadık. Çünkü her şeyden önce sizlere güveniyordum. Her seferinde arkamı döndüm ve dedim ki, "Efes Selçuk benimle birlikte korkma! Eğer o hak bu kente aitse söke söke almasını biliriz. Bundan sonra her şeyi hep birlikte yapacağız. Tıpkı beş yıl boyunca her şey ile hep birlikte mücadele ettiğimiz gibi. Ben beş yıl boyunca kendimi size emanet ettim. Bir beş yıl boyunca sizler bana emanet olmaya devam edeceksiniz. Zafer Selçuk’un olacak” dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0