NARLIDERE’DE ‘BESLENME ÇANTASI PROJESİ’NİN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Narlıdere Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere beslenme desteği sağlamayı sürdürüyor. İlçedeki yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine beslenme desteği sağlayan Narlıdere Belediyesi, gelecek eğitim döneminde bu sayıyı 1200’e çıkarmayı hedefliyor. Hiçbir çocuğun okula aç gitmesine müsaade edemeyeceklerini söyleyen Başkan Engin, “Okula aç giden bir çocuktan derslerinde başarı göstermesini bekleyemeyiz. Bu yüzden Beslenme Çantası Projesi’nin kapsamını gelecek eğitim döneminde genişletmeyi hedefliyoruz”

NARLIDERE’DE ‘BESLENME ÇANTASI PROJESİ’NİN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Narlıdere Belediyesi, okullarda ikinci dönemin başlamasıyla birlikte startını verdiğini beslenme desteğini sürdürüyor. Beslenme Çantası projesiyle 10 haftadır ilçede eğitim öğren yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine haftada 5 gün 1 öğünlük beslenme desteği sağlayan Narlıdere Belediyesi; Beslenme Çantası projesini gelecek yıl daha çok öğrenciye ulaştırmaya hedefliyor. Gelecek yıl ilkokulun yanı sıra ortaokul öğrencilerinin de projeye dâhil edilmesiyle birlikte, beslenme desteğinden faydalanacak öğrenci sayısı 1200’e çıkarılacak. İhtiyaç sahibi öğrencilerin tespiti için ise Okul Aile Birlikleri ile iletişime geçen Narlıdere Belediyesi; içinde kek, süt, meyve ve kuruyemiş gibi ürünlerin yer aldığı beslenme desteğini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Narlıdere Belediyesi’nin projesine vatandaşlar da Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi aracılığıyla bağışta bulunabiliyor.

“YETERSİZ BESLENME ÖĞRENMEYİ ETKİLİYOR”
Okullarda ikinci dönemin başlamasıyla birlikte hayata geçirdikleri Beslenme Çantası Projesi’ni gelecek eğitim-öğretim döneminde daha çok kişiye ulaştırmak istediklerini söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Okul çağındaki çocuklarımızın fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimi için yeterli ve dengeli beslenmesi büyük önem arz ediyor. Çocuklarımıza küçük yaşta sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak, onların yetersiz beslenme sorunu ile karşı karşıya kalmasını engellemek zorundayız. Hiçbir evladımızın okula aç gitmesine müsaade edemeyiz. Okula aç giden bir çocuktan derslerinde başarı göstermesini bekleyemeyiz. Bu yüzden Beslenme Çantası Projesi’nin kapsamını gelecek eğitim döneminde genişletmeyi hedefliyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Çocukların beslenme çantalarını mutlaka doldurun’ sözünü de kendimize görev edinerek daha çok çocuğumuza beslenme desteği sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0