Narlıdere Folkart'ta büyük yangın!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Sitesi’nde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.. Yangının başladığı sırada binada oturanların tahliye edildiğini bildiren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yangında ölü ve yaralı olmadığını açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir’de meydana gelen yangına müdahale edildiğini ve şu anda can kaybı bilgisinin olmadığını açıkladı. Yangın ekipler tarafından 7 saatlik çalışmanın ardından güçlükle kontrol altına alındı.

Narlıdere Folkart'ta büyük yangın!

Yangın, akşam saat 22.00 sıralarında Narlıdere ilçesi Yenikale Mahallesi'nde bulunan 4 bloktan oluşan, 8 katlı, 40 daireli Folkart Sitesi’nin 3. blokunda meydana geldi.

Sitenin dış kaplamasının ahşap oluşu alevlerin kısa sürede büyümesine yol açtı. Site sakinleri can havliyle kendilerini site dışarısına atarak olay yerinden uzaklaştı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık, polis, Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yangına helikopterle havadan müdahale edildi..

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA: 7 VATANDAŞIMIZ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangınla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun” ifadelerini kullandı.

ZAMAN ZAMAN PATLAMA SESLERİ DUYULDU

40 daireden oluşan sitedeki yangın söndürme çalışmalarında 6 saat geride kaldı. Zaman zaman patlama seslerinin geldiği binada bulunanlar ekiplerce tahliye edilirken, ekipler dairelerin içerisine girerek söndürme çalışmalarına aralıksız devam etti..

NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Yangın, ekiplerin 7 saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Dairelerdeki soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, itfaiye ekiplerinin yangının çıkış nedenini araştırdığı bildirildi.

detail-photo-fancybox-1

Yangının ilk saatlerinde Ankara ve Aydın’dan gelen helikopterlerle havadan müdahalede bulunulmuştu.

VALİ KÖŞGER: CAN KAYBI YOK!

Öte yandan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de olay yerine geldi. Vali Köşger, yangın başladığı sırada binada oturanların tahliye edildiğini bildirdi.

Vali Köşger, telefon bağlantısıyla katıldığı TGRT Haber canlı yayınında, Ankara ve Aydın'dan helikopterlerin havalandığını, gerek görüldüğü takdirde yangına havadan müdahale edileceğini bildirdi. Öte yandan Vali Köşger yangında herhangi bir can kaybı olmadığını aktarırken yangının diğer bloklara sıçrama tehlikesinin de bulunmadığını kaydetti.

BAŞKAN SOYER: DİĞER BLOKLARA SIÇRAMASI ÖNLENDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter hesabından; “Ekiplerimizin müdahalesi sonucunda yangının diğer bloklara sıçraması önlendi. Söndürme çalışmaları devam ederken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı” açıklamasını yaptı.

İBB Başkanı Tunç Soyer, yangına ilişkin ilk açıklamasını Twitter hesabından yapmıştı. Dileğinin can kaybı yaşanmaması olduğunu belirten Soyer’in açıklaması şöyleydi:

“Narlıdere'de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor. Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması.”

detail-photo-fancybox-3

KASAPOĞLU: PANİKTEN KAYNAKLI YARALILAR VAR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, “Bir müddet öncesine göre durum daha iyi. Can kaybı olmadığına dair bilgi var inşallah doğrudur. En büyük tesellimiz olur. Takipteyiz. 40 daireyi etkilediği bilgimiz dahilinde. İnşallah can kaybı olmadan en az hasarla atlatmayı umut ediyoruz. Yangından değil panikten kaynaklı yaralılar var. Balkondan atlayanlar gibi. Henüz yangın kontrol altına alınamadı, büyük bir yangın. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun”dedi.

detail-photo-fancybox-4

İZMİR VALİSİ: BLOKLARDAN BİRİ TAMAMEN YANDI

Yangına ilişkin açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger şu ifadeleri kullandı:

"Yangın devam ediyor. Olay yerindeyim. İzmir itfaiyesi bütün ekipleriyle söndürmeyi çalışıyor. Orman itfaiyeyi de sevk ettik. 25 araç geliyor oradan. 1 blok tamamen yanmak üzere. Diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Site yöneticisi, yangın başladıktan sonra tüm sakinleri tahliye etmiş. Can kaybı olmadığına dair elimizde bilgi var. Şuan itibariyle neden çıktığına dair net bir bilgi yok. Parlama ve ardından patlamadan söz ediliyor. İlerleyen zamanlarda netleşecektir. Bina çelik konstrüksiyon ve ahşap olduğu için yangın çabuk yayılmış. Sert rüzgar da var, bu nedenle söndürmekte zorluk çekiliyor."Trafonun patladığına dair iddiayı değerlendiren Köşger "Bilinmiyor. Daha sonra tetkik edilecek. Bölgede doğalgaz da yok. Bu sebeple doğalgaz kaynaklı da olamaz. Onun dışında başka bir sebeple çıkmış. Hastanelere intikal eden bir yaralı da yok. Can kaybı olmadan atlatacağız" dedi.

AFAD: "HERHANGİ BİR YARALI VE CAN KAYBI BİLGİSİ BULUNMAMAKTADIR"

AFAD, “İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü toma ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” açıklamasını yaptı.

detail-photo-fancybox-5

“YANGIN BAŞLADIĞINDA EVİN İÇERİSİNDEYDİM"

Site sakini Gürkan Demiral, “Yanan dairelerinden birinde oturuyorum. Yangın başladığında evin içindeydim. Bizim sitede alarm öter bir şey olduğunda ama bu sefer ötmedi. Sadece bir düdük çalıyordu. Biz de ne olduğunu anlamadık. ‘Ne oluyor’ dedik kendimizce, Normalde mutfakta yemek pişirdiğimizde bile yangın alarmı çalıyordu. Bu sefer hiçbir alarm ötmedi vermedi. Yangını da abim aradı karşı sitede oturan Gürkan hemen çıkın yangın var sizin sitede diye. Bunun üzerine biz de apar topar dışarı çıktık. İlk başta ufak bir yangın vardı uç kısımda onu gördük. Site ahşaptan yapıldığı için çatır çatır yandı. İtfaiye ekipleri çok geç kaldı” şeklinde konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0