Milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarına ait zam oranı belli oldu. 6,5 buçuk milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam; 2024 için toplamda yüzde 25, 2025 için ise yüzde 11 şeklinde belirlendi.

Memur zam oranına; işçiler, sendikalar ve siyasetçilerden tepkiler sürerken bir tepki de Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. 

Özel'den İZSU operasyonu için açıklama: Ucu nereye varırsa varsın sorgulansın! Özel'den İZSU operasyonu için açıklama: Ucu nereye varırsa varsın sorgulansın!

Destici yaptığı açıklama, "Hakem Heyeti tarafından açıklanan zam oranları Merkez Bankası’nın tahmini enflasyon beklenti rakamlarının dahi (2024 yılı İçin %8 2025 yılı için ise %4) altındadır. Binaenaleyh, memur ve emeklilerimizin haklı talep ve beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. Temennimiz; Hükümetimiz yeni bir çalışma yaparak en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde çalışan ve emeklilerimizi tatmin edecek bir teklif sunmalıdır." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim