Mübadele Korosu Bergama Asklepion Antik Tiyatro’da sahne aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu’nun (UGİMFED) ortaklığında kurulan “Mübadele Korosu” yaz konserlerinin ikincisini Bergama Asklepion Antik Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleştirdi.

Mübadele Korosu Bergama Asklepion Antik Tiyatro’da sahne aldı

Koro, Rumeli, Balkanlar ve tüm camiayı kucaklayan, Türkçe ve Yunanca ile birlikte Makedonca, Arnavutça, Boşnakça ve Bulgarca’dan oluşan zengin repertuvarı ile altı dilde ortak şarkıları seslendirdi. Türkiye ve Balkanlarda kurulmuş ilk ve tek resmi mübadele korosu olması nedeniyle gurur duyduklarını belirten Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu Genel Başkanı ve İzBB Mübadele Korosu Kurucu Genel Koordinatörü Zafer Yusuf GÜZELKASAP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in himayesinde, İzmir'in  bir markası olma yolunda hızla ilerleyen,  izBB Mübadele Korosu'nun, barışın ve dostluğun sesi olacağını ifade etti.


İki yakadan ortak şarkılar..
Barış ve dostluk mesajının verildiği, sanatseverleri adalar, Balkanlar ve suyun öte yakasına müzik yolculuğuna çıkaran koro, İzmirlilere unutamayacakları muhteşem bir gece yaşattı.
Sanat yönetmenliğini Evrim Ateşler'in yaptığı “Mübadele Korosu”nun seslendirdiği şarkılara dans performanslarıyla eşlik eden sanatçıların sunumu ilgiyle izlendi. Gecede müzik şölenine ve tarihi ortamın büyüsüne kendini kaptıran sanatseverler dakikalarca alkışladılar.
 
 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0