Metro ve Tramvay'da greve 8 gün kaldı!

İzmir Metro A.Ş ve ona bağlı çalışan Tramvay İzmir işçilerine kapsayan toplu sözleşme krizi greve doğru gidiyor. Son olarak Tunç Soyer’in talimatııyla Ankara’dan gelen SODEM-SEN(Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) yetkililerinin Demiryol-İş ile yaptığı 11 saatlik görüşmeden de sonuç çıkmadı.

Metro ve Tramvay'da greve 8 gün kaldı!

Demiryol-İş Sendikası’nın bir türlü sonuç alamadığı toplu sözleşme görüşmeleri sonrası 22 Ekim’de greve çıkacağını belirtmişti. Grev tarihinin açıklanması sonrası harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttüğü SODEM-SEN’i Demiyol-İş’i ikna için Ankara’dan çağırdı. Dün gerçekleşen 11 saatlik görüşmeden de bir sonuç çıkmadı.

SOYER’LE GÖRÜŞME BEKLENİYOR
Tarafların anlaşmadığı 9 maddeyi masaya yatırdığı öğrenilirken,  maddelerin ikisinin idari diğerlerinin denkleştirme, kök ücret, iş riskleri tazminatı ve yıllık izin ücreti gibi maddi konuları kapsadığı belirtiliyor. Greve sekiz gün kala tarafların önümüzdeki günlerde de bir araya gelmesi beklenirken, . Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral'ın da Başkan Soyer'den randevu isteyeceği öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0