Meral Akşener, İYİ Parti'nin Kahramanmaraş'ta kurduğu çadırkenti ziyaret etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti’nin Kahramanmaraş’ta kurduğu çadırkenti ziyaret etti. Çadırkentte depremzedelere sağlık hizmeti veren gönüllü doktor, “Son zamanlar deprem bölgesinde başlayan bazı hastalıklar var; alerji gibi. Uyuz salgını var” dedi.

Meral Akşener, İYİ Parti'nin Kahramanmaraş'ta kurduğu çadırkenti ziyaret etti

Meral Akşener ve Mansur Yavaş, İYİ Parti’nin Kahramanmaraş'ta kurduğu çadırkentte bugün depremzedelerle bir araya geldi. Akşener, çadırkentte, İYİ Parti Afet Koordinasyon Merkezi Başkanı Burak Akburak'tan deprem bölgesindeki çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Meral Akşener ve Mansur Yavaş, çadırkentte önce çocuklar için yapılan derslikleri gezdi. Daha sonra çadırkentteki reviri ziyaret eden Akşener ve Yavaş, burada depremzedelere sağlık hizmeti veren gönüllü doktorlarla sohbet etti. Gönüllü doktorlardan biri, “Burada basit tıbbi müdahale ve muayene alanları oluşturduk. 201 aile kalıyor. 960 nüfus var şu anda. Son zamanlar deprem bölgesinde başlayan bazı hastalıklar var; alerji gibi. Uyuz salgını var. Herkesin sağlığa erişme imkanı olmadığı için burada elimizde geldiğince…” dedi. Akşener ise “Allah razı olsun. Bu mekanlar kurulabiliyor. Biz yapabiliyoruz, belediyelerimiz yapıyor ama bu mekanların içinde çalışacak sizin gibi insanlara ihtiyacımız var” karşılığını verdi.

Akşener, çadırkentte yaşayan kadınlarla da sohbet etti. Akşener, “Kayıpların mekanları cennet olsun, sabır diliyorum” dedi. Bir yurttaş, depremde 20 yakınını kaybettiğini söyledi. Akşener de “Allah bir daha göstermesin. Yaşadık, 99’da yaşadım ben de” diye konuştu.

Akşener, çocuklarla ve yurttaşlarla fotoğraf çektirdikten sonra çadırkentten ayrıldı. 

AKŞENER VE YAVAŞ, DEPREMZEDE GENCİN ÜNİVERSİTE SINAVLARINA HAZIRLANMASINA YARDIMCI OLACAK

Meral Akşener ve Mansur Yavaş, bugün Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine Şekeroba mahallesinde depremzedeleri ziyaret etti.

"EĞİTİM HAYATI BİTTİ. TELEFON, İNTERNET, BİLGİSAYAR, HİÇBİR ŞEY YOK"

Akşener ve Yavaş, Şekeroba’da depremzedelerin kaldığı bir çadıra girerek onlarla sohbet etti, yaşadıkları sorunları dinledi. Bir depremzedenin “Çadırımız yok” sözlerine üzerine Yavaş, “Çadır gönderelim” karşılığını verdi.

Akşener, 23 yaşında bir kızı ve 12 yaşında bir oğlu olduğunu söyleyen depremzedeye, “İmkanları var mı, bu uzaktan eğitimle ilgili. Zaten orada bilgisayar falan hiçbir şey kalmamıştı” dedi. Lise son sınıfta okuduğunu söyleyen bir öğrenci, “Eğitim hayatı bitti. Telefon, internet, bilgisayar, hiçbir şey yok” dedi.

"BİZ HALLEDELİM BU KIZIN HER ŞEYİNİ"

Öğrencinin annesi ise “Sınava girecek, hazırlık hiçbir şey yok. Bu yılı sildik biz, tekrar baştan başlayacak” diye konuştu. Akşener’in “Çalışabilecek imkanın var mı kızım” diye sorması üzerine öğrenci, “Psikolojim izin vermiyor” yanıtını verdi. Akşener, öğrencinin annesine, kızlarının üniversite sınavlarına Ankara’da hazırlanması için yardımcı olabileceklerini belirterek, “Biz halledelim bu kızın her şeyini. Kız çocuklarının işleri çok zor, hayat boyu zor oldu. Bizim her şeyimiz zor. Benim 50 sene evvelki şansım sizde yok. Burada çalışamaz” dedi. Yavaş ise “Özel eğitim verdiririz. Açtık biz öyle bir şey” diye konuştu.

Başka bir depremzedenin “Acil çadır ya da konteynere ihtiyacımız var. 5 kişi kalıyoruz. Biz burada dört aile kaldık” sözleri üzerine Yavaş, “Bir çadırda 5 kişi kalır mı? Ben çadır gönderirim. Adresi alıyorum, ben göndereceğim” dedi.

Akşener’i görmek için çadır dışında bekleyen bir yurttaş, birkaç aylık çocuğunun üzerine deprem sırasında soba borularının düştüğünü söyledi. Yurttaş, “Kayınvalidemle beraber kaldığım için hiçbir hak talep edemiyorum. Konteyner falan, hiçbir hakkım yok” diye konuştu. Akşener, yurttaşın bilgilerini alarak konteyner için yardımcı olacağını söyledi. Akşener, daha sonra çocuklarla fotoğraf çektirdi.

AKŞENER VE YAVAŞ, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KAHRAMANMARAŞ'TAKİ AFET KOORDİNASYON MERKEZİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Deprem bölgesine ziyaretlerini sürdüren Meral Akşener, bugün Mahsur Yavaş’la birlikte, belediyenin Kahramanmaraş'taki Afet Koordinasyon Merkezi’ne geldi. Akşener'e, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da eşlik etti. 

Merkezdeki çadırları ve yemekhaneyi gezen Akşener, depremzedelerle bir araya geldi. Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin berber ve çamaşırhane olarak kullanılan seyyar otobüsünü de inceledi.

Akşener, çadırkentte sohbet ettiği çocuklara tablet hediye edeceğini söyledi. Akşener, çadırkentte kalan kadınlara herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadıklarını sordu. Bir kadın, “Kocam fabrikada çalışıyor ama maaş daha yatmadı. İki tane çocuğum var. Muhtarımızın yanına gittik, ‘Hani, verdiğiniz bir şey yok’ diye, hiç ilgilenen olmadı” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Akşener’e, gezici hamam olarak düzenledikleri mobil araçları Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’a gönderdikleri bilgisini verdi.

Depremzedelerin kaldığı çadırları da ziyaret eden Akşener, çadırda yaşayan bir kadınla sohbet etti. İlk yardım çadırlarında sağlıkçılardan bilgi alan Meral Akşener ve Mansur Yavaş, daha sonra çadırkentteki yemekhanede depremzede ve görevlilerle birlikte yemek yedi.

Akşener ve Yavaş, bir çadırda kalan depremzede kadınla da sohbet etti. Yavaş’ın “Bir isteğiniz var mı” sorusuna kadın, “Hiçbir isteğimiz yok. Bizden daha kötü durumda olanlar var” yanıtını verdi. Akşener de bunun üzerine Yavaş’a, “Ben, size çok teşekkür ediyorum. Ben ilk geldiğimde Maraş’a -ki 72 saat sonra gelmiştim- her şey perişandı. Şimdi eliniz değmiş, Allah razı olsun” dedi.

Akşener ve Yavaş, daha sonra yaptıkları açıklamada deprem sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

MANSUR YAVAŞ: DEPREM BÖLGELERİNİ EN KISA SÜREDE KALKINDIRMAK İÇİN BİRLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

ABB Başkanı Mansur Yavaş, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş'ta oluşturduğu Deprem Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Yavaş, incelemenin ardından sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:

“Kahramanmaraş Deprem Koordinasyon Merkezi’mizde, Genel Başkan’ımız Sayın Meral Akşener ile birlikte çalışmalarımızı değerlendirdik. Deprem bölgelerini en kısa sürede kalkındırmak ve eski huzurlu günlerine kavuşturmak için birlik içerisinde çalışıyoruz.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0