Meral Akşener: Asıl sen aşıyı vatandaşa çaktırmadan satıyorsun

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, gündeme dair önemli mesajlar verdi. Akşener iktidara ekonomi ve zamlar üzerinden yüklendi.

Meral Akşener: Asıl sen aşıyı vatandaşa çaktırmadan satıyorsun

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akşener, "Sabah söylediğini, akşam yalanlayan bir ruh haliyle karşı karşıyayız" dedi.

Akşener şunları söyledi; Aslında aşıyı, vatandaşına kim parayla satıyor biliyor musun? Sen satıyorsun, sen! Hem de bunu, aklınca, çaktırmadan, vatandaşa hissettirmeden yapıyorsun. Tahsilata da, hiç utanmadan, insanlarımız daha ikinci doz aşısını bile olmadan başlıyorsun.

Önce elektriğe yüzde 15, ardından da doğalgaza yüzde 12 zam yaptın. 4 kişilik bir ailenin elektrik maliyeti, 183 liradan 211 liraya çıktı. Doğalgaz maliyeti ise, 166 liradan, 186 liraya yükseldi. Yani, 4 kişilik bir aile, eğer 1 sene boyunca yeni zam yapılmazsa, yılda 600 lira, fazladan para ödemek zorunda kalacak. Devlet Malzeme Ofisi’nin yaptığı açıklamaya göre, 1 doz Biontech aşısının, Türkiye’ye maliyeti, 12 dolar, yani 100 lira. Yani, 4 kişilik ailemiz, kişi başı 100 liralık ikinci aşı için, toplamda 600 lira ödeyecek."

Akşener, "Pandemi döneminde, senden başka elektriğe ve doğalgaza, yani temel ihtiyaçlara, zam yapan bir başka hükümet başkanı var mı?" şeklinde konuşurken, partili cumhurbaşkanlığı sistemine de eleştirilerde bulundu.

İbrahim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0