Menderes’te geri sayım: Düğüm Pazartesi çözülecek

İzmir siyasetinde gözler 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak Menderes Belediye Başkan Vekilliği seçimine çevrildi. CHP ve AK Parti aday belirleme süreçlerini gizli gizli yürütürken, kulislerden edinilen bilgiye göre her iki partinin de adayını Pazartesi günü seçim öncesi açıklayacak.

Menderes’te geri sayım: Düğüm Pazartesi çözülecek

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın Menderes Belediyesi’ne yapılan ‘yolsuzluk ve rüşvet’ iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak Belediye Başkan Vekili seçimi öncesi CHP ve AK Parti’de adaylık çalışmaları kapalı kapılar ardında sürdürülüyor. 

Geçtiğimiz Perşembe günü CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekilleri Menderes’e giderek CHP’li belediye meclis üyeleriyle tek tek görüşmüştü. Meclis üyeleri görüşmede “Burada önemli olan isim değil, partimiz. Kim aday olursa olsun onu destekleyeceğiz” mesajını vermişti.

TORUN YARIN İZMİR’E GELECEK

Bu arada CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un yarın akşamüstü adaylık çalışmalarını yürütmek üzere İzmir’e geleceği öğrenildi. Torun’un yapacağı toplantılarla adayı netleştireceği gelen bilgiler arasında. 

CHP’nin adayı Pazartesi günkü seçim öncesi yapılacak grup toplantısında kamuoyuna açıklanacak.

AK PARTİ CHP’Yİ BEKLİYOR

AK Parti’de her ne kadar kulislerde isimler dolaşsa da adaylık için net bir isim henüz belli değil. AK Parti de CHP’nin adayını açıklamasını bekliyor. CHP’nin adayını açıklamasının ardından ona göre bir strateji geliştirmeyi hedefliyor. 

Menderes Belediyesi’nde görevden uzaklaştırılan Başkan Mustafa Kayalar ile CHP’li meclis üyesi Ertan Güleç oy kullanamayacak. Kayalar ve Güleç dışında belediyede 15 CHP ve 9 AK Parti meclis üyesi bulunuyor. 

MENEMEN SENDROMU!

CHP, yaklaşık 1,5 yıl önce meclis çoğunluğu (18’e 12) elinde olmasına rağmen 3 fire vererek Menemen’i kaybetmişti. Yaşanan bu olaydan sonra Nisan 2021’deki Torbalı seçiminde işi sıkı tutan CHP yöneticileri, süreci başarılı götürmüş ve aday gösterilen isim Mithat Tekin seçimi kazanmıştı. 

CHP’nin, Menderes’te de olası bir kayıp yaşamamak adına bazı önlemler için çalışma yürüttükleri öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0