Menderes’te Başkan Özkan’dan Salvo

Menderes belediyesi meclis toplantısı 2. Oturumu Menderes Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşti. Gündem maddesinin bir önceki meclis toplantısındaki 2022 faaliyet raporu olduğu toplantı hareketli geçti.

Menderes’te Başkan Özkan’dan Salvo

Karşılıklı tartışmaların yaşandığı mecliste, gündem bir önceki meclisteki suçlamalara cevap niteliğindeydi. Başkan V. Özkan yapılan tüm suçlamaları belgeler ile açıklığa kavuştururken, AKP meclis üyeleri yapılan açıklamaları çürütmeye çalışsalar da başarıya ulaşamadılar.

Gündem 2022 Faaliyet raporu

Menderes Belediyesi Meclis 2. gündem oturumunu gerçekleştirdi. Ana gündem maddesi ise 2022 faaliyet raporu oldu. Faaliyet raporu hakkında bilgi veren Menderes Belediye Başkan V. Özkan “ öncelikle 1. Meclis gündeminde AKP meclis üyeleri tarafından öne sürülen belediyeye ait borcun bahsettikleri gibi 332,000.00 olmadığını plan bütçe komisyonunda olmalarına rağmen yanlış hesaplama yaptıklarını ayrıca menderes halkının yanlış bilgilendirdiklerini dile getirerek, şu an ki borcun 228,000.00 TL olduğunu belgeler ile gösterdi. Ardından belediye bünyesinde bulunan Park bahçeler, Fen işleri, Bilgi işlem, İşletme ve iştirakler müdürlüğünün emlak ve yapı sınıfının ve Hukuk müdürlüğü tarafından yapılan icraatları sıraladı. Ardından hükümetten istenilen 17 tahsis alanının 3,5 yıldır süren tüm çalışma ve girişimlere rağmen belediyeye tahsisinin gerçekleşmediğini söyledi.

Başkan V. Özkan şunları kaydetti “Merkez ve belediye önü düzenlemesinin çok kısa zamanda başlayacağını, özdere orta mahalle gençlik parkında denizatı azmak deresi arasında çalışmaların başladığını ve oğlananası merkez yol çalışmasının da devam ettiğini söyledi

Yine 1. Meclis gündem oturumunda AKP meclis üyeleri tarafından gündeme getirilen ‘dağıtılan pide ve düğünlerde takılmak üzere alınan altınların’ nerelere verildiği ve nerede olduğu ile ilgili belgeler sunarak geçen mecliste yapılan suçlamalara açıklık kazandırdı. Atfedildiği üzer 2014-2019 dönemine ait yapılan projelerin hükümet destekli olduğu, belediye bütçesinden çıkmamasına rağmen 2019 Mart ayında CHP Yönetime geçen belediyenin borç yükü altında kaldığını ayrıca vurgulayarak,

2019 yılına ait alınan pilli arabaların ve araç yakıtlarının ve daha birçok doğrudan temin dosyalarının şaibeli olduğunu vurgularken, bu paraların nerelere gittiğini sorguladı. AKP meclis üyelerinden gelen cevap ise enteresandı “muhatabı biz değiliz alana sorun” şeklinde oldu.

Sosyal medyadan kırk haramiler diyen eski başkan Bülent Soyluya da cevaben biz kırk haremi değiliz, ama kendisi kırk haramimi omu bilemem biz kırk haremi değiliz dedi.

Dikkat çeken ayrıntı

Yapılan mecliste dikkat çeken bir başka konu ise meclisin canlı olarak yayınlanması oldu. Başkan V. Özkan “ bizim önceliğimiz çalışmalarımıza ve ilçemize gösterdiğimiz özenin dışında şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olmamamızdır “ dedi.

Katılım çok yüksekti

CHP ve diğer partinin meclis üyeleri eksiksiz olarak katılım sağlarken tüm bürokratlar ve çok sayıda vatandaşta meclis salonunda yer aldı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0