Mamak İYİ Parti'de sular durulmuyor... Delegeler olağan üstü kongre yapılmasını istiyor

Kurulduktan bugüne kadar 4 ilçe başkanı da atama ile iş başına gelen İYİ Parti Mamak İlçe Başkanlığı’nda kazan kaynamaya başladı.

Mamak İYİ Parti'de sular durulmuyor... Delegeler olağan üstü kongre yapılmasını istiyor

Bugüne kadar 4 ilçe başkanın da atama ile göreve gelmesine tepki gösteren İYİ Parti Mamak ilçe delegeleri, “İYİ Parti’nin kuruluşunda en büyük etken MHP’nin ısrarla Kurultay toplamamasıydı. Şimdi Mamak’ta aynı durumu yaşıyoruz. Kongre yapılması için tek umudumuz Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’dir” ifadelerini kullanıyor. Bazı delegeler ise sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda kongre beklediklerini dile getiryorlar.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen İYİ Parti Mamak İlçe Delegeleri Mamak’ta en son Şubat ayında 4. ilçe başkanının göreve atama ile geldiğine vurgu yaptı. Parti tüzüğünün 37. Maddesi 4. Fıkrasında öngörülen sayıda noter aracılığı ile imza topladıklarını belirten delegeler, kongre talep etmelerine rağmen genel merkezden bir türlü bu taleplerine olumlu cevap alamadıklarını belirtip duruma tepki göstererek şunları söylediler:

“Bugüne kadar iş başına gelen tüm ilçe yönetimlerinin atama ile görevlendirilmesinden duyduğumuz rahatsızlığı dile getirerek noter aracılığı ile kongre için imza topladık. Haziran ayında tüzüğümüzde öngörülen sayıda imza toplamamıza ve toplanan imzaları genel merkezimize usulünce göndermemize rağmen kongre kararı bir türlü alınmadı. Oysa İYİ Parti’yi kuranlar benzer sıkıntıları yaşadığı için MHP’den ayrıldılar. O gün MHP’de yaşananlar maalesef bugün İYİ Parti’de yaşanıyor. Şimdi soruyoruz. MHP’den demokratik haklarının kullanılmamasına itiraz ederek ayrılanlar bugün neden delegenin iradesini görmezden geliyor? Madem tüzüğümüze uyulmayacak, neden delegelere kongreye gitme hakkı verildi? Bu konuda tek umudumuz Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’dir. Sabırla partimizin tüzüğümüzün gereğinin yerine getirilerek bir an önce kongre kararı alınmasını bekliyoruz.”

Bazı delegeler tepkilerini sosyal medya hesaplarından gösteriyor

Öte yandan İyi Parti Mamak ilçe delegelerinin bazıları tepkilerini sosyal medya hesaplarından göstermeye başladı. Delegeler yaptıkları paylaşımlarda sabırsızlıkla ilçe kongresi beklediklerini belirttiler...

 

 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0